Netherlands

Vrouw gearresteerd aan grens VS-Canada om gifbrief Witte Huis

Ricine De vrouw wordt ervan verdacht ook brieven met het dodelijke gif ricine te hebben verstuurd aan adressen in Texas vanuit Canada. Haar identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Een vrouw die ervan wordt verdacht een envelop met het dodelijke gif ricine naar het Witte Huis te hebben gestuurd, is gearresteerd aan de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De vrouw zou ook gifbrieven hebben verzonden vanuit Canada naar adressen in de Amerikaanse staat Texas. Dat hebben Amerikaanse en Canadese autoriteiten maandag verklaard, melden internationale persbureaus.

De gifbrief aan president Donald Trump werd eerder deze week onderschept voordat hij het Witte Huis bereikte, werd zaterdag bekend. De vrouw is zondag gearresteerd door officiers van de Amerikaanse douane bij een grenspost bij Buffalo, tussen de staat New York en de Canadese provincie Ontario. Naar verwachting wordt ze dinsdag voorgeleid in Buffalo en worden haar federale aanklachten ten laste gelegd.

De identiteit van de vrouw is niet bekendgemaakt. Volgens bronnen van persbureau Reuters heeft ze de Canadese en Franse nationaliteit. Maandag doorzocht de Canadese politie een appartement in een buitenwijk van Montreal in verband met de zaak. De gifbrief aan het Witte Huis is volgens de autoriteiten verstuurd vanuit Canada. Volgens een foto van de brief die is gepubliceerd door CNN bevat de brief een poststempel met de code H4T, een postcode in Montreal.

Naast de brief aan het Witte Huis zou de vrouw vijf brieven hebben verstuurd aan agentschappen van rechtshandhaving in de Rio Grande Valley in het zuiden van Texas. Ook deze brieven zouden ricine hebben bevat, een zeer giftige stof die kan worden gebruikt als chemisch wapen en waarvoor geen antidotum bekend is. Ricine komt natuurlijk voor in castorbonen, maar het vergt speciale handelingen om er een biologisch wapen van te maken.

Politie in Mission, Texas

Het politiebureau in Mission, Texas, ontving vorige week een verdachte brief, heeft een woordvoerder laten weten. Die is overhandigd aan de FBI. De plaatselijke sheriff Eddie Guerra heeft verklaard dat brieven met ricine naar hem en drie van zijn medewerkers zijn gestuurd, en dat niemand daarbij gewond is geraakt. Volgens de woordvoerder is de vrouw die in Buffalo vastzit begin vorig jaar gearresteerd in Mission.

Verzending van ricine per post aan hoge functionarissen is in de VS een aantal malen eerder voorgekomen. In 2018 werd een marineveteraan gearresteerd die bekende brieven te hebben verstuurd aan Trump en leden van zijn regering met de stof waaraan ricine wordt ontleend. Die brieven werden onderschept. In 2014 werd een man uit Mississippi veroordeeld tot 25 jaar celstraf nadat hij brieven die ricine bevatten had verstuurd aan toenmalig president Barack Obama en andere functionarissen.

Football news:

Toenemende egoïsme en hebzucht is het laatste wat de wereld nu nodig heeft. De vice-voorzitter van de UEFA van de Europese Superliga, Fernando Gomes, sprak zich uit over het idee van een Europese Superliga. Dit is in strijd met alle beginselen van sportieve waardigheid. De League zou een zelfbenoemde club worden voor de bevoorrechten. Ik ben er tegen, omdat de wereld nu geconfronteerd wordt met het grootste probleem van tenminste de vorige eeuw. Het laatste wat de wereld nu nodig heeft is een toename van egoïsme en hebzucht. Naar mijn mening moeten alle bestuursorganen dit idee zeer duidelijk afwijzen, aldus de functionaris. Liverpool, Manchester United, Real Madrid bereiden de Europese Premier League voor. Het lijkt erop dat alles nu serieus is: ze worden gesteund door de FIFA
Juve reageerde op Barca Pro 🐐 : we zullen u een echte brengen in het kamp Nou
Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca