Netherlands

Waar kun je (niet) veilig zwemmen? Check het in deze app

Het wordt de komende week tropisch warm in Nederland. Heerlijk om dan verkoeling te zoeken in het water, maar duik niet zomaar in de eerste de beste plas die je tegenkomt. Bij warm weer kan de kwaliteit van het water namelijk snel afnemen. Met de Zwemwater-app van de waterschappen check je waar je veilig kunt zwemmen en waar niet.

Veilig zwemmen APP

Veilig zwemmen app

De Zwemwater-app is gratis te downloaden in de App Store. Een interactieve kaart laat je de 800 officiële zwemlocaties in Nederland zien en geeft aan of ze veilig zijn. Hier zie je ook wanneer de test werd uitgevoerd en wat de volgende datum is dat de zwemwaterkwaliteit wordt gemeten. In het voorjaar en in de zomer gebeurt dit wekelijks door de Rijkswaterstaat en de waterschappen.

Bij warm weer kan de kwaliteit van het zwemwater snel achteruit gaan. Een slechte kwaliteit van het water brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Er is bijvoorbeeld een vergrote kans op blauwalg, zwemmersjeuk, het oplopen van de Ziekte van Weill en botulisme.

Zwemwater

De Zwemwater-app geeft ook informatie over de voorzieningen, zoals parkeerplekken en douches. Bovendien vind je er andere informatie over veilig zwemmen. Je leest bijvoorbeeld wat je moet doen bij muien, onderkoeling en troebel water.

Football news:

Barcelona zal Semed verkopen in Wolverhampton
PSG is begonnen met gesprekken over de transfer van Dele alli
Real Madrid zal laat aankomen in San Sebastian. De vlucht werd vertraagd door een vliegtuigcrash
Rubin Slutsk scoorde een zet: vier overwinningen in vijf wedstrijden. Hoe gaan ze Spartak spelen? Er zijn slechts drie punten tussen de teams. Ben je zeker van je keuze?
Guardiola on city: samenwerken met deze spelers in deze club is een vreugde. Het team is in een geweldige stemming
Mourinho wil Lingard signeren voor Tottenham
Liverpool verkoopt geen Oxlade-Chamberlain. Klopp rekent erop dat Alex Oxlade-Chamberlain Liverpool niet zal verlaten. Volgens de atletische James Pearce, is er geen kans dat de Merseyside club de 27-jarige middenvelder zal verkopen in dit transfervenster. In de plannen van coach Jurgen Klopp voor het seizoen blijft Oxlade-Chamberlain een belangrijke speler