Netherlands

Weer fors verlies voor Uber

-

Uber sluit opnieuw een zeer zwaar kwartaal af, waarin de totale omzet met 29 procent slonk. Wel groeide Uber Eats met 103 procent.

De totale omzet (inclusief verdiensten voor chauffeurs, de gross bookings) bedroeg 10,2 miljard tegen 15,7 miljard een jaar geleden. De ritten waren goed voor 3 miljard dollar tegen 12,1 miljard een jaar terug. Het aantal passagiers slonk enorm, van 99 miljoen naar 55 miljoen.

Maaltijdbezorger Uber Eats groeide daarentegen van 3,3 miljard naar 6,9 miljard dollar. Vracht groeide bescheiden naar 212 miljoen.

Voor Uber zelf ging de omzet naar 2,2 miljard, de grootste daling sinds de beursgang. Uber Eats leverde 1,2 miljard dollar op en ritten deden 790 miljoen.

Ook nu weer schrijft Uber rode cijfers: 1,8 miljard dollar, wel  grotendeels als gevolg van aandelencompensaties en reorganisatiekosten.

Uber ziet wel voorzichtig herstel in markten die door corona nagenoeg stillagen. In Frankrijk trok het aantal ritten weer aan, evenals in Hong Kong, Nieuw Zeeland en Zweden.

Ondanks de slechte cijfers, wist Uber toch nog een bedrijf over te nemen, namelijk Autocab, dat software voor het boeken van autoritten en dispatching aanbiedt. Autocab bestaat al dertig jaar en is actief in twintig landen.

Football news:

Conte op 4:3 met Fiorentina: onder de indruk van Inter ' s aanval. We hadden niet genoeg evenwicht, we betaalden er voor
Zidane about 3:2 met Betis: real kan beter en will. Een moeilijk spel, maar we geloofden in winnen tot het einde.We weten dat we beter kunnen worden, en we zullen het doen. We begonnen de wedstrijd goed, maar na 15 minuten, het scoren van een doelpunt, we vertraagd een beetje. We spelen beter als we vooruit gaan en proberen de uitkomst van de wedstrijd te bepalen
Dest nam afscheid van de Ajax spelers en zal vandaag naar Barcelona vliegen (Gerard Romero)
Vidal maakte zijn debuut voor Inter in de wedstrijd tegen Fiorentina
Barcelona zal Zinchenko alleen overwegen als Firpo vertrekt.Manchester City verdediger Alexander Zinchenko kan van Team veranderen
De scheidsrechter na VAR voor een overtreding op Jovic verwijderde verdediger Betis Emerson
Lampard verving Kepu, maar kreeg 0-3 van West Brom in de eerste helft. Toen kwam Chelsea bij elkaar en gaf een comeback van het weekend: alleen de leerlingen scoorden