Netherlands

Weer Nederlandse jongeren vast na ongeregeldheden Knokke

In de Belgische badplaats Knokke-Heist zijn vannacht opnieuw Nederlandse jongeren aangehouden vanwege ongeregeldheden. Het is al meerdere nachten onrustig, omdat cafés eerder sluiten dan normaal vanwege coronamaatregelen.

"We hebben nu vier dagen de handen vol gehad aan honderden jongeren", zegt korpschef Steve Desmet in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze zijn voornamelijk afkomstig uit Noord-Holland en hebben hier toch wel een beetje amok gemaakt."

Agent aangevallen

Doordat de cafés al om 01.00 uur sluiten, hebben feestvierders nog geen zin om naar hun slaapplaats te gaan. Daarom ontstaan er rond die tijd ook vechtpartijen, zegt de politie. Daarbij is afgelopen week ook een agent tegen het hoofd getrapt. Of dat door toedoen van een Nederlander komt, is onduidelijk.

Wethouder Anthony Wittesaele van Knokke-Heist zegt dat iedereen welkom is in zijn gemeente, "maar je moet wel de regels naleven", benadrukt hij. "Anders gaan we heel hard erin, want we willen die ongelukken niet. Er komt zero tolerance als het zo doorgaat."

De lokale politie van Knokke krijgt al enkele dagen versterking van de landelijke politie en Nederlandse collega's.

Football news:

De Premier League clubs stemden tegen 5 vervangingen volgend seizoen
De stad heeft zich verzet tegen de UEFA en is klaar om te updaten: Pep heeft 300 miljoen aan transfers, Ferran Torres en ake zijn al bezet, en Coulibaly is onderweg
Ik hou van Fulham. Ik weet zeker dat het pijn gaat doen, maar het is permanent
Streich-de belangrijkste denker van het Duitse voetbal: kijkt niet naar de Premier League, spreekt over Dostojevsky en empathie
Dembele werkte bij de algemene groep luipaarden voor Napoli. Hij heeft sinds November niet meer gespeeld
Casemiro over respect voor Zidane: ik word nog steeds opgewonden als ik met hem praat. Het is ongelooflijk
Cakir zal scheidsrechter zijn bij de wedstrijd Barcelona-Napoli in de Champions League