Netherlands

Wekdienst 26/11: Koning opent veteranenbegraafplaats • Banksy-graffiti geveild

Goedemorgen! Koning Willem-Alexander opent de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen, bestemd voor militairen die ooit op missie zijn geweest. In Utrecht staan twee mannen terecht die verdacht worden van het runnen van een illegaal bordeel met minderjarige jongens.

Vandaag is het bewolkt en miezerig, maar in het zuidoosten en noordwesten breekt af en toe de zon door. Het wordt ongeveer 9 graden en het waait nauwelijks. Na vandaag blijft het rustig en is het zo goed als droog. Wel kan mist ontstaan en wordt het wat kouder.

weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Forum voor Democratie-oprichter Baudet is "geradicaliseerd is en complottheorieën gaan aanhangen". Dat schrijft Nicki Pouw-Verweij, senator en nummer 3 op de Tweede Kamerlijst van Forum, in een brief aan bestuursleden. De brief is in handen van De Telegraaf.

Pouw-Verweij zei in NOS Met het Oog op Morgen dat Baudet tijdens een etentje met een aantal kandidaat-Kamerleden "een morele grens is overgegaan" en antisemitische uitspraken zou hebben gedaan.

Baudet zelf, die in de talkshow Beau werd gevraagd naar de brief, spreekt dat tegen. "Ik ontken dat ik die uitspraken heb gedaan en dat ik antisemitische denkbeelden heb."

Hoe kon er in zo'n korte periode zoveel consternatie binnen Forum voor Democratie ontstaan? Bekijk hier de tijdlijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een maand nadat hij een Instagram-account opende en daarmee alle records brak, heeft David Attenborough zijn account alweer opgezegd. Vorige maand kreeg de wereldberoemde natuurdocumentairepresentator binnen anderhalve dag 3.2 miljoen volgers. Hij zei het platform te willen gebruiken om zijn volgers te informeren over klimaatverandering.

Op zijn account staat nu 'niet langer actief'. Zijn laatste post schreef hij op 31 oktober. Daarin zei hij bemoedigd te zijn door alle ideeën en enthousiasme."

Het was al bekend dat zijn collega's Attenborough met het account hielpen omdat hij er niet heel handig mee was.

Zijn eerste video werd miljoenen keren bekeken:

Football news:

Zidane is niet van plan af te treden, Real Madrid zal een beslissing nemen na het seizoen (Marca)
Chiesa heeft zijn enkel bezeerd. Hij werd vervangen in de wedstrijd tegen Napoli
Neuer op Bayern ' S twee opeenvolgende overwinningen: Dit is een boodschap aan de concurrenten
Gattuso about 0:2 met Juve: Insigne moet niet denken dat Napoli verloren door hem
Nepomnyasjchy tegen het verminderen van de RPL tot 12 clubs: Rusland is niet bereid om een groot aantal fans op te offeren
Wolverhampton loan Willian Jose van Sociedad met een uitkoopoptie. Real Sociedad forward Jose Willian is dicht bij een verhuizing naar Wolverhampton. De Engelse club heeft ermee ingestemd de 29-jarige Braziliaan tot het einde van het seizoen te leasen met het recht om uit te kopen. Willian zal pas volgende week in Wolverhampton aankomen, omdat hij nog geen werkvergunning in Engeland heeft gekregen vanwege de nieuwe Brexit-voorschriften. Wolven zien de spits als vervanging voor de gewonde Raul Jimenez. Eerder berichtte men belangstelling voor Willian uit Letico. In 13 wedstrijden van het seizoen scoorde de speler 3 goals en maakte 1 assist. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
AC Milan is dicht bij het lenen van Tomori aan Chelsea met een 20+ miljoen euro buy-out optie