Netherlands

Welke straf krijgt Ergün S. voor Groningse dubbele bioscoopmoord?

Gerelateerd

Waar is toch de 15-jarige Danny uit Groningen? De jongen wordt sinds vrijdag 23...

Een man is dinsdagavond gewond geraakt bij een schietincident in aan de...

Steeds meer supermarkten gaan voedselverspilling tegen. Denk aan de...

De rechtbank in Groningen doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Ergün S. Hij wordt verdacht van het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop in Groningen, op 26 oktober vorig jaar.

Volgens gedragskundigen is de 34-jarige S. volledig ontoerekeningsvatbaar. Ten tijde van de schokkende steekpartij werd de Rotterdammer beheerst door psychotische wanen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daarom tbs met dwangverpleging geëist.

Lees ook: Waarom moesten twee schoonmakers van Pathé in Groningen dood?

Bioscoopmoord

Op de bewuste ochtend werden beide slachtoffers, Gina (55) en Marinus (56) Visser, verrast door de aanwezigheid van S. in het bioscooppand aan het Gedempte Zuiderdiep. Het paar was daar op dat moment aan het werk.

S. stak eerst de vrouw dood en vervolgens haar man, die op het lawaai was afgekomen. Het geweld is grotendeels door bewakingscamera’s geregistreerd. De lichamen van de slachtoffers werden korte tijd later gevonden. S. werd een dag later in Groningen aangehouden. De politie schoot hem daarbij neer.

Lees ook: Ex-vriendin bioscoopmoordenaar Groningen had noodknop: ‘Hij was altijd al gevaarlijk’

Psychiatrische problemen

Het is onduidelijk gebleven wat S. tot de zeer gewelddadige uitbarsting heeft gedreven. De man kampte al jaren met psychiatrische problemen en blowde veel. Er was een procedure in gang gezet hem gedwongen te laten opnemen, maar S. verdween vanuit zijn woonplaats Rotterdam naar Groningen. Daar zwierf hij rond.

ANP

Football news:

Khabib reageerde op de dood van Maradona, een van de grootste. Miljoenen houden van voetbal vanwege het
Gasperini op 2:0 met Liverpool: dit is ongelooflijk. Atalanta speelde hun voetbal, Atalanta Head coach Gian Piero Gasperini deelde zijn emoties van de overwinning op de LiverpoolLeague of champions. Toen ik in Genua werkte, hadden ze het altijd over winnen hier in 1992 (de club uit Genua versloeg Liverpool op de weg in de 1/4 finale van de UEFA Cup met een score van 2:1-ca. Sovsport). En dus lukte het me om het met Atalanta te doen
Simeone over Maradona ' s dood, onmogelijk te geloven. Hij infecteerde ons met voetbal. Dit is een groot verlies voor me
Bayern en city spelen al in de Champions League. Wie is er al bij hen, en wie is in stap?
Conte Pro 0:2 uit Real Madrid: we zagen het verschil tussen hen en ons. Inter heeft te veel cadeaus gegeven aan de hoofdcoach van de Inter Antonio Concerige kampioenen. Het is altijd moeilijk om tegen grote clubs als Real Madrid te spelen. En als je een doel toegeeft en in de minderheid blijft-dit is een piek die niet overwonnen kan worden. Ik denk dat we het verschil tussen hen en ons zagen. Real Madrid zijn gewend aan het spelen en winnen van games in dit toernooi. Deze nederlaag mag ons niet breken. Het moet ons de weg wijzen die we moeten volgen. We geven nu vast veel doelen toe. De wedstrijd werd letterlijk onmiddellijk ongelooflijk moeilijk voor ons na de straf. En het was erg moeilijk om terug te keren naar het gevecht zelfs na de rode kaart. Ik denk dat we hen te veel gaven in de twee wedstrijden tegen Real Madrid. Dat kun je je niet veroorloven in wedstrijden met zulke teams, zei de Italiaan
Liverpool heeft nooit een doelpunt gescoord tegen Atalanta in hun thuis Champions League wedstrijd
Liverpool verloor thuis voor het eerst in 2 jaar! Gaf Atalanta een paar doelen en raakte nooit een doel