Netherlands

Wereldwijd drie miljoen doden door corona

Pandemie Nog altijd sterven wereldwijd dagelijks meer dan tienduizend mensen aan de gevolgen van het coronavirus. De driemiljoenste dode is dit weekend een feit.

In september 2020, toen de miljoenste dode door Covid-19 werd geregistreerd, noemde Michael Ryan, directeur noodsituaties van wereldgezondheidsorganisatie WHO, het „niet alleen voorstelbaar, maar helaas zeer waarschijnlijk” dat de pandemie twee miljoen levens zou eisen. Dit weekend registreert de Johns Hopkins Universiteit, waarvan NRC de telling volgt, al de driemiljoenste dode.

Het duurde bijna een half jaar totdat Covid-19 een miljoen slachtoffers telde, krap vier maanden tot miljoen twee werd geregistreerd, en slechts drie maanden tot miljoen drie. Hoewel er vooral in westerse landen inmiddels flink wordt gevaccineerd, weten nieuwe virusvarianten mensen sneller te besmetten. Het einde van de pandemie is dus nog niet in zicht. Dat maakt het „helaas zeer waarschijnlijk” dat ook de vier miljoenste Covid-dode op een dag geteld zal moeten worden.

Corona in Europa: hoe grijpt het virus om zich heen?

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude