Netherlands

WHO acht kans op volle stadions voorlopig klein

Foto: ANP

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht niet dat op korte termijn sportstadions weer zullen volstromen met tienduizenden fans. Dat zegt Michael Ryan, directeur bij de organisatie. “In landen waar het coronavirus nog niet onder controle is, brengt dat veel risico’s met zich mee.”

Ryan praat daarbij niet alleen over eventuele risico’s op besmetting in de buitenlucht. “Laten we vooral niet vergeten dat duizenden mensen dan ook in het openbaar vervoer stappen, dat ze gezamenlijk in supportersclub of bars wat gaan drinken. Dat zijn nu juist plekken waar we vaak uitbraken zien en wat we zo veel mogelijk proberen in te dammen.”

“We hebben op dit moment veel problemen in bars en nachtclubs”, vervolgde de Ierse arts. “Die zouden zich nu in enkele uren tijd kunnen voordoen met heel veel sportfans die massaal op dergelijke plaatsen samenkomen. Dan kan het heel snel misgaan.”

Ryan zei geen voorspelling te kunnen doen over het tijdstip waarop massabijeenkomsten wel weer mogelijk zijn.

Football news:

Ibrahimovic heeft 23 opeenvolgende seizoenen gescoord op clubniveau
We waren nooit goede vrienden. Ik ben dankbaar voor de manier waarop ze me behandelden.Sevilla middenvelder Ivan Rakitic, die eerder voor Barcelona speelde, sprak over zijn relatie met Lionel Messi en Luis Suarez. We waren nooit goede vrienden. Ik denk dat dit moeilijk te bereiken is in een team van 23 of 24 spelers. Mijn beste vrienden waren Andres Iniesta, Ter Stegen, Kevin-Prince Boateng en vorig seizoen Firpo. Maar ik respecteer ze allebei. Ze zijn al zes jaar mijn teamgenoten, ze zijn zeer belangrijke spelers. Ik ben hen zeer dankbaar voor de manier waarop zij mij al die jaren behandeld hebben zei Rakitic in een Interview met El Demarque
Ibrahimovic scoorde voor Milan in beide wedstrijden van het seizoen. Hij wordt volgende week 39
Nu verschilt de promotie niet van de badge op de borst. Spelers die de CRC niet op zijn knie heeft voor de wedstrijd en verdedigde hen black sortdir
Roma kan een technische nederlaag krijgen in de wedstrijd tegen Verona. De club verklaarde ten onrechte dat Diavara
Zinchenko en Bernardo Silva zullen niet tegen wolven spelen als gevolg van spierschade
Racisme maakt geen kans. Milaan tegen discriminatie