Netherlands
An article was changed on the original website

Wiebes houdt vast aan besluit versterkingsoperatie tijdelijk stil te leggen

Dit is maandag bekendgemaakt na spoedoverleg met de provincie en bestuurders. 

De bestuurders in Groningen hadden Wiebes gevraagd naar de provincie af te reizen om te praten over de versterkingsoperatie en het plotselinge vertrek van Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). 

Wiebes houdt vast dat hij wil wachten op nadere informatie over de bijna 1.600 huizen in de aardbevingsregio. Op 1 juli worden onderzoeksresultaten verwacht over de versterkingsoperatie. Ondanks dit besluit, erkennen onder meer de Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, en gedeputeerde Eelco Eikenaar "dat we het samen moeten doen".

NCG

Alders kondigde vorige week zijn ontslag aan, omdat hij het gevoel heeft dat Wiebes niet naar zijn adviezen luistert. Hij vindt het onveilig dat de versterkingsoperatie voor een deel van de huizen nog geen doorgang vindt. 

In een reactie aan NU.nl werd dit door de woordvoerder van de minister ontkracht. Het besluit om te wachten op meer informatie zou juist de veiligheid moeten vergroten. 

Als gevolg van de gaswinning, uitgevoerd door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), ontstaan aardbevingen in Groningen. Deze hebben in sommige gevallen schade aan de huizen als gevolg. 

Football news:

Ralf Hasenhuttl: de jongens verdienden volledig een gelijkspel met Manchester United
Echt nodig om 2 punten te scoren in 2 wedstrijden voor het kampioenschap
Solskjaer op Southampton ' s 96e-minute goal: Manchester United won veel van deze wedstrijden. Dit is football
Inter kwam op de tweede plaats in de Serie A. Juventus heeft 8 punten meer, met nog 6 ronden te spelen
Maguire op de loting met Southampton: we controleerden het spel en deden genoeg om te winnen
Maradona zou het gezicht kunnen worden van het WK-94 voor 100 miljoen dollar. Diego weigerde-het contract vereiste hem om Amerikaans staatsburgerschap te nemen
Benzema scoorde zijn 19e doelpunt in La Liga. Messi Heeft Er 22