Netherlands

Wietplantage en mogelijk explosief gevonden na brand in Sneek

Foto: ANP

De politie in Sneek heeft na een uitslaande brand in een flat aan de Rijperahemstraat een hennepplantage gevonden en een mogelijk explosief. Een verdachte is aangehouden.

Een aantal omliggende moest woningen ontruimd. Bij de ontruiming van een van de naastgelegen woningen vond de politie vervolgens een hennepplantage en een mogelijk explosief.

De zaak is in onderzoek. Zo lang niet duidelijk is of het inderdaad om een explosief gaat, kunnen de bewoners niet terug naar huis. Ze worden door familie en vrienden opgevangen, zei een woordvoerster van de politie.

Vier personen raakten gewond door de brand op de derde etage. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis, zegt een woordvoerster van de brandweer.

Wegens de vele rook die in de richting van het centrum dreef, is een NL-alert uitgegeven. De bevolking werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Football news:

Griezmann op Messi: Ik bewonder Leo, en dat weet hij. We hebben een grote relatie
Rooney over de mogelijkheid van een verhuizing naar Barca in het seizoen 2010/11: denken erover. Wayne Rooney heeft herinneringen gedeeld over hoe hij van Manchester United naar Barcelona had kunnen verhuizen na zijn transferaanvraag in oktober 2010
Hoera, in Engeland laten ze het publiek weer toe. Tot 4.000 en niet overal, maar de clubs zijn gelukkig. Iedereen verveelde zich
Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep