Netherlands

Winkels in centrum Rotterdam ook zaterdag weer eerder dicht

In het centrum van Rotterdam moeten de winkels zaterdag om 17.00 uur de deuren sluiten en mag er geen klant meer naar binnen. Vanaf 18.00 uur moeten de winkels helemaal dicht. Dat geldt niet voor supermarkten. De gemeente heeft daartoe besloten na de enorme drukte in de stad op vrijdagavond. Door die massale toestroom van winkelend publiek was de 1,5 meter afstand niet goed aan te houden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb besloot vrijdagavond de winkels voortijdig te sluiten, in overleg met de winkeliers. Het was Black Friday, een dag dat er in veel winkels hoge kortingen golden. Onder meer Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven riepen ook al op om niet meer naar het centrum te komen vanwege de drukte.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam is het niet de bedoeling om „lege” winkelstraten te hebben, maar dat mensen „verantwoord” kunnen winkelen. „Daarbij willen we zowel het winkelend publiek beschermen als de winkeliers en hun medewerkers.” De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond roept het publiek op om zoveel mogelijk thuis te blijven en desnoods online te shoppen.

Ook Eindhoven houdt de winkeldrukte in de gaten. Burgemeester John Jorritsma (VVD) van Eindhoven dreigt de winkels in de stad te sluiten als het te druk wordt. Hij roept mensen zaterdag op om niet naar het centrum te komen. Vrijdag was het in Eindhoven erg druk tijdens Black Friday en kon de 1,5 meter afstand vaak niet gewaarborgd worden. Voor de winkels stonden lange rijen.

„Ingrijpende maatregelen als vervroegde winkelsluiting zijn een ultimum remedie! Roepen écht het publiek op om niet naar het centrum te komen en als het écht niet anders kan alleen te komen”, laat Jorritsma weten. „Deze mensenmassa’s zijn een lust voor het virus.”

Football news:

Willian scoorde 2 doelpunten in 20 Arsenal games
Milan striker Leau zal een rap album uitbrengen. AC Milan striker Raphael Leau heeft besloten om muziek te maken
De politie heeft Giggs' zaak doorverwezen naar het Openbaar Ministerie. Ex-Manchester United speler beschuldigd van het aanvallen van een meisje
Roma leverde slaapzakken, maskers en hoeden aan de Romeinse daklozen. In de afgelopen drie maanden zijn tien daklozen in de stad omgekomen. Roma hebben de daklozen in Rome geholpen. In het kader van het liefdadigheidsevenement hebben medewerkers van de Stichting voor het goede doel van de Roma en de Romolo Wolf Cub mascot club 100 dekens, 20 slaapzakken, 20 hoeden, 40 nekwarmers, 28 sjaals en 100 maskers verspreid op drie verschillende locaties in Rome. Giallorossi zal ook een voorlichtingscampagne voeren over de benarde situatie van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, die nog erger is geworden als gevolg van de koude golf in Rome. De actie wordt veroorzaakt door het feit dat tien daklozen in minder dan drie maanden in de stad zijn omgekomen
Willian en Pepe hebben hun best gedaan. Hebben zij het recht om een beter spel te verwachten van spelers als Willian en Pepe? Geen idee. Ze hebben het recht om alles te vragen. Ze hebben hun best gedaan. Je kon zien hoe hard ze hun best deden. Soms [het bleek] min of meer kwalitatief, maar er was een verlangen en verlangen. Dat is wat wij van hen geëist hebben. En over de besluitvorming, de laatste pass, de momenten die ze hebben... Het moeilijkste in het voetbal is het eindproduct. Weet je zeker dat het een kwestie van tijd is? Ik hoop het. We zullen ze zo veel mogelijk blijven steunen, omdat ze het nodig hebben. Ze moeten harder blijven werken en proberen hun prestaties te verbeteren zei Arteta
De 23-jarige Spanjaard laat een productief spel zien als hij in de startlijn van de Club van Rome komt
Zeer realistische tatoeage van Maradona. Zoals een echte foto