Netherlands

Wordt Unilever volledig Brits? | Leraar en verpleger krijgen testvoorrang | En inreisverbod voor bedrijf versoepeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen?Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Is Unilever binnenkort een volledig Brits bedrijf? Daarover gaat het deze ochtend op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van de Nederlands-Britse multinational. Of gooit de 'verhuisboete' van GroenLinks nog roet in het eten? Dit staat er op het spel.

Voorrang voor leraren, verplegers en alle andere zorgmedewerkers. Zij hoeven tijdelijk niet meer achteraan de rij aan te sluiten voor het afnemen van een coronatest. Die wordt in hun geval zoveel mogelijk 's ochtends afgenomen, zodat ze 's avonds al de uitslag hebben. Wel eerst even bellen.

Het inreisverbod voor het bedrijfsleven wordt versoepeld. Nederland is behoorlijk streng als het gaat om 'niet-noodzakelijke' reizen van buiten Europa naar hier. Maar er is weer wat lucht: vanaf nu geldt - net als eerder voor topsporters - een uitzondering voor reizigers die aantoonbaar 'een belangrijke bijdrage' leveren aan onze economie.

De Britten vergaderen verder over hun pikante wetsvoorstel. Premier Johnson kwam op de proppen met een wet die regelt dat na de brexit voor alle landen binnen het VK dezelfde handelsregels gelden. Zo gooide hij een stevige bom onder het brexitoverleg met de EU. Het immer verdeelde Britse parlement behandelt vandaag het voorstel.

Koning Willem-Alexander moet weer 'op'. Na de met economische terugslag doordrenkte troonrede vanaf afgelopen dinsdag, staat vandaag de 75ste Algemene Vergadering van de VN op het programma. Dat kan vanuit de luie troon, want de sessie is voor het eerst in de historie virtueel.

Dit artikel werd dit weekend het meest gedeeld: Verhuur je via Airbnb een deel van je huis? Let dan op: in de toekomst moet je mogelijk een veel groter deel van de verhuuropbrengsten afdragen aan de Belastingdienst.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Er is veel vraag naar uitjes en vakantiewoningen in Nederland. Bij het Nederlands Openluchtmuseum zijn nu al een paar duizend kaarten voor de herfstvakantie verkocht, dat is veel eerder dan voorgaande jaren.

Dit heb je afgelopen weekeinde misschien gemist: Joakim organiseert schaatstochten in Zweden: "Bij de meerdaagse schaatstours bestaat 95 procent van mijn klanten uit Nederlanders."

En dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Wil je iets bereiken? Durf erom te vragen! Zo wist Dorothée (45) een volgens haar baas onmogelijke salarisverhoging los te peuteren.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Football news:

Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi
PSG-President Nasser al-Khelaifi werd in 2026 en 2030 vrijgesproken van fraude bij de verkoop van uitzendrechten in het WK. Een andere beklaagde, voormalig FIFA-Secretaris-Generaal Jerome Valcke, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen. Na vier jaar van ongefundeerde, vergezochte beschuldigingen en voortdurende aanvallen op mijn reputatie, heeft het rechtssysteem besloten mij volledig vrij te spreken. De beslissing van het Hof is een echte overwinning zei al-Khelaifi aan het einde van het proces. Het Zwitserse Openbaar Ministerie beschuldigde al-Khelaifi ervan Valk te hebben aangezet zijn officiële positie te misbruiken. Voor de President verzocht PSG om een gevangenisstraf van 28 maanden. Al-Khelaifi stond terecht als hoofd van de be In Media television group
Ter Stegen en Coutinho werden niet opgenomen in Barca ' s bod op de wedstrijd tegen Alaves
Zidane over het creëren van de super League: Ik heb erover gehoord, maar ik heb al genoeg zorgen. We kunnen niet eens genieten van de overwinningen
Zinedine Zidane: Benzema ' s kritiek zal Vinicius niet raken. Ik deed het vroeger zelf, en ik werd ook bang
Maradona op een geschenk voor de zestigste verjaardag: de verdwijning van de pandemie en de scudetto voor Napoli
Barcelona zal proberen om Eric Garcia weer te kopen in Januari. De deal moet worden goedgekeurd door de nieuwe voorzitter van de club