Netherlands

Zet het coronavirus definitief een streep door wintersport?

Een mogelijk bittere pil voor wintersportfans. Vanaf woensdag worden de reisadviezen voor zowel Italië als Oostenrijk aangescherpt. Daarmee worden alle populaire wintersportoorden ineens onbereikbaar. Die liggen namelijk in ‘oranje’ gebied.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De populairste wintersportgebieden van Europa liggen onder meer in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Voor die eerste twee landen gold al een oranje reisadvies. Vanaf woensdag geldt ook voor heel Oostenrijk en Italië code oranje. Hierdoor zijn oorden als Zillertal, Kitzbühel, Les Deux Alpes, Val Thorens en Zermatt onbereikbaar voor niet-noodzakelijke reizen.

Tsjechië, ook een geliefd toevluchtsoord voor wintersporters, is eveneens hartstikke oranje. Als je geen coronabrandhaarden wilt opzoeken of een tiendaagse thuisquarantaine na je sneeuwpretreis niet ziet zitten, wordt daarheen reizen dan ook afgeraden.

Lees ook: OMT-lid erkent: ‘We hebben de komst van het coronavirus onderschat’

Streep door wintersportseizoen?

Is alle hoop op wintersport in 2020 en 2021 daarmee nu al verloren? Nou, nee. In sommige oorden is het seizoen al gestart, maar de meeste wintersportgebieden wachten nog op voldoende sneeuw om de pistes officieel te openen.

Het is niet te zeggen hoe lang het oranje reisadvies voor de verschillende landen zal blijven gelden. Voor hetzelfde geld is een land in december of januari weer ‘geel’ en kun je daar naar hartenlust skiën, snowboarden of langlaufen.

Op skivakantie in Duitsland

De oplettende sneeuwsnuiver zal één land missen in bovengenoemd lijstje: Duitsland. Daar geldt vooralsnog inderdaad code geel. Vanuit Nederland beredeneerd kun je dus een robbertje gaan wintersporten bij de oosterburen.

Maar let op: Duitsland heeft heel ons land tot risicogebied verklaard. Mensen die vanuit risicogebied naar Duitsland reizen, moeten een negatieve coronatest laten zien die niet ouder is dan 48 uur.

Lees ook: Corona-besmettingen vlakbij skivakantie koninklijke familie in Lech

Wintersport anders dan anders

Wie naar Duitsland afreist, moet wel rekening houden met een iets andere wintersport dan anders. Er gelden namelijk verschillende maatregelen in de diverse gebieden, waarschuwt de ANWB. Zo wordt er in sommige gebieden niet geaprès-skied, zijn de klasjes kleiner en geldt er mondkapjesplicht in de liften.

Mochten andere gebieden weer op geel springen, dan zullen daar vergelijkbare scenario’s zijn.

Football news:

Hoe herinner je je Maradona? Laten we warme herinneringen delen, verhalen uit je jeugd en hoeveel je Diego
Barcelona Twitter: Dank u voor alles, Diego
Real Madrid: Maradona - een icoon van miljoenen fans, een van de grootste in de geschiedenis van het voetbal
Oekraïne kreeg een 0:3 nederlaag in het spel met Zwitserland. De UEFA maakte een beslissing over het resultaat van de wedstrijd tussen de nationale teams van Oekraïne en Zwitserland in de Volkenbond, die niet plaatsvond vanwege de uitbraak van het coronavirus in het Oekraïense team. De wedstrijd zou plaatsvinden op 17 November, maar werd geannuleerd. De UEFA heeft de Oekraïense nationale ploeg een 0:3 technische nederlaag toegekend, omdat het team zelf verantwoordelijk is voor het feit dat het spel niet heeft plaatsgevonden. Zo scoorde Zwitserland 6 punten in groep A4 van de Volkenbond en behield zijn inschrijving in de hoogste divisie van het toernooi. Op dit moment is Oekraïne gedegradeerd tot groep B, maar de voetbalfederatie van het land heeft het recht beroep in te stellen tegen het besluit van de UEFA tot CAS
Maradona ' s spel was verrukt Argentinië en verrukt ons allemaal. Hij was de beste die ik ooit heb gezien. Voormalig Braziliaanse spits Romario sprak over de dood van Ex-Argentina striker Diego Maradona door een hartstilstand. Mijn vriend, de legendarische Maradona, is overleden! Een Argentijn die de wereld veroverde dankzij de bal in zijn voeten, maar ook vanwege zijn positiviteit en unieke karakter. Ik heb meer dan eens gezegd dat van degenen die ik op het veld zag, hij de beste was. Zijn optredens over de hele wereld verheugden het hele land en verheugden ons allen. Ik zal nooit vergeten hoeveel plezier we samen hadden. Hij was nooit een tegenstander voor mij. Hij behandelde me als een broer. Hij is te vroeg vertrokken. De Argentijnen knuffelen, zijn familie knuffelen. Dit is een groot verdriet. Ga met God, broeder schreef Romario. De Argentijnse voetbalbond bevestigde de dood van Maradona: u bent voor altijd in ons hart
Napoli over de dood van Maradona: tot ziens, Diego
Zlatan Ibrahimovic: ik mis het Zweedse nationale team. Degenen die zich niet vervelen hebben hun carrière al beëindigd. Ik ben er nog niet