Netherlands

Ziek stel Salisbury niet vergiftigd door novitsjok

Er zijn geen aanwijzingen dat het stel dat zondag onwel werd in de Britse stad Salisbury in aanraking is gekomen met het zenuwgas novitsjok. In verband met de vergiftiging van een oud-spion en zijn dochter in Salisbury, werden veel voorzorgsmaatregelen genomen nadat nu opnieuw twee mensen onwel waren geworden in de stad.

De man van in de veertig en de vrouw van in de dertig zijn in het ziekenhuis onderzocht. ,,We kunnen nu bevestigen dat er niets is om aan te nemen dat novitsjok de stof is. Beide personen blijven ter observatie in het ziekenhuis'', luidt de verklaring van de politie.

Zondagavond werd een groot gebied rond een Italiaans restaurant in het centrum afgezet nadat twee mensen er onwel werden. Vanwege de recente gebeurtenissen in Salisbury waren de hulpdiensten in groten getale aanwezig.

Volgens de politie is het nog onduidelijk of er sprake is van een misdaad. Het onderzoek loopt nog. Behalve in de directe omgeving van het restaurant zijn de afzettingen opgeheven.

Salisbury is de woonplaats van de Russische oud-spion Sergej Skripal. Hij werd er begin dit jaar vergiftigd met het zenuwgas novitsjok, volgens de Britse regering door twee Russische spionnen. Ook Skripals dochter Joelia werd ziek. Beiden overleefden. Een stel uit een naburig dorp werd ook ziek, mogelijk doordat ze per ongeluk met novitsjok in aanraking kwamen. De vrouw overleed, de man herstelde.

Football news:

Zinedine Zidane: als de scheidsrechter een straf geeft, betekent dat dat het een straf is
Hagedis op de kritiek van VAR: in het echte leven besteden ze geen aandacht aan gesprekken buiten het team
Echte behoefte om 5 punten te scoren in 3 rondes om La Liga te winnen
Gasperini over de 1/4 finale van de Champions League: de wedstrijd met Juventus is een imitatie van de wedstrijden met PSG
Courtois speelde 18 droge wedstrijden in het seizoen La Liga. Real ' s record is één wedstrijd verwijderd
Real Madrid won de achtste overwinning op rij en mist geen 5 wedstrijden
Er was nauwelijks contact, en zelfs buiten het strafgebied. Ex-lid van Barca ' s Raad van bestuur over de straf van real