Netherlands

Ziekenhuis in Dordrecht is 24 uur dicht voor nieuwe coronapatiënten

Gerelateerd

De tweede coronagolf stopt vooralsnog nog niet. Het aantal besmettingen blijft...

Kappers vrezen een tweede lockdown en zijn bang dat ze misschien opnieuw de...

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest...

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht neemt tot zeker dinsdagmiddag geen nieuwe coronapatiënten meer op, behalve in acute levensbedreigende situaties. Het hospitaal laat weten dat elk bed bezet is.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

Het Dordtse ziekenhuis heeft 35 bedden op de verpleegafdelingen beschikbaar voor coronapatiënten. Op de intensive care is plaats voor zes mensen met corona. “We hebben vandaag een kritiek punt bereikt”, meldt het hospitaal in een verklaring. “De instroom van patiënten met corona of een coronaverdenking is al vele dagen fors groter dan de uitstroom.”

Daarnaast melden iedere dag “forse aantallen” medewerkers zich ziek omdat ze het coronavirus onder de leden blijken te hebben. Vanwege het gebrek aan personeel lukt het het Albert Schweitzer Ziekenhuis niet om nog een speciale corona-afdeling te openen.

‘Situatie is zeer zorgwekkend’

Het ziekenhuis laat weten dat de situatie “zeer zorgwekkend” is. “Onze forse inspanningen om patiënten over te plaatsen naar buiten de regio en naar verpleeghuizen, gaan onverminderd door.” Ook blijft het aannemen van extra tijdelijk personeel doorgaan. “Maar hiermee redden we het niet.”

Lees ook: IC’s raken vol: eerste coronapatiënten vliegen naar Duitsland

Daarom heeft het hospitaal nu besloten om de komende 24 uur geen nieuwe coronapatiënten meer op te nemen. Alleen mensen in acuut levensbedreigende toestand worden nog opgenomen. Dinsdag rond het middaguur wordt gekeken of het ziekenhuis weer coronapatiënten kan opvangen.

Football news:

Kamwenge werd een klant van agent Bale
Mourinho over coaching career: 20 jaar geleden werd alleen rekening gehouden met ex-spelers. Niet nu, en dit is mijn nalatenschap
Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)