Netherlands

Zo verwijder je het laatste stukje kaars uit een kaarsenhouder

Huishouden

1 minuut geleden Aangepast: 28 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Kaarsen, toch wel een van dé sfeermakers tijdens de donkere wintermaanden. Zeker als je ze dagelijks brandt, ben je voor je het weet toe aan een nieuwe kaars. Alleen hoe verwijder je die laatste bijna-opgebrande kaarsresten in een kaarshouder of op een kandelaar? Helpen we je bij! Als je het eenmaal weet, hoef je je er nooit meer aan te 'irriteren' en trek je de resten kaars er zo uit.

Zo voorkom je vastplakkende kaarsresten 

En jawel hoor, het stompje van de kaars zit weer eens vast in de kaarshouder of op de kandelaar. Herkenbaar? Voortaan geen gepruts meer met mesjes of ander grof geschut om het eruit te halen. De volgende keer dat je een nieuwe kaars aansteekt, spuit of smeer je de onderkant van de kaars eerst met een vettig middel in, zoals bakspray of vaseline. Zodra de kaars bijna is opgebrand, kan je het restant heel makkelijk via de lont eruit- of lostrekken.

Zo verwijder je kaarsresten van een kaarsenhouder

En wat nu als je momenteel nog een restje van een kaars in de kaarsenhouder of op je kandelaar hebt zitten? Ook daar hebben we een paar praktische tips voor:

1: In de vriezer ermee

Als de kaars is afgekoeld, kun je de kaarshouder of kandelaar met kaarsresten in de vriezer stoppen. Laat het daar voor een aantal uur. Je zal merken dat de ijskoude omgeving ervoor zorgt dat het kaarsvet krimpt en makkelijk loskomt. Eén simpele handeling en je kaarshouder en/of kandelaar is weer kaarsvetvrij.

2: Kokend water in kaarsenhouder

Soms krijg je de grote delen kaarsvet wel makkelijk verwijderd alleen blijven er nog van die kleine restjes over. Ook die kun je makkelijk en zonder gepulk verwijderen:

Football news:

Ronald Araujo: Barcelona zal vechten om La Liga te winnen. We weten dat de resultaten komen
De centrale verdediger zou de wedstrijd tegen Burnley niet gewonnen hebben. Ik zal niet huilen als een 5-jarige als ik niet krijg wat ik wil.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft gesproken over een mogelijke versterking van het team in de winter transfer venster. Er is niets veranderd. Sorry, maar dit is een kort antwoord! Ik ben geen kind van vijf en ik ga niet huilen als ik niet krijg wat ik wil. Om eerlijk te zijn, kreeg ik niet wat ik het grootste deel van mijn leven wilde! Ik ben verantwoordelijk voor een heleboel dingen in deze club, maar er zijn mensen die verantwoordelijk zijn voor het in het algemeen, en ik kan niet voor hen beslissen. Ik weet dat ze bij ons zijn, Ik weet dat ze ons willen steunen en het doen. Wij hebben het nu over de centrale verdediger. Ja, het zou helpen, 100 procent. Maar zullen we meer doelpunten scoren na het kopen van een centrale verdediger? Ik weet het niet zeker. Zal dit ons over enkele ogenblikken stabieler maken? Waarschijnlijk wel. Maar daar gaat het niet om. We hebben het er niet over gehad tijdens het transfervenster omdat het zou klinken als een excuus, en dat hebben we niet nodig. We moeten onze defensieve prestaties verbeteren met de spelers die we al hebben, en niet zitten en gefrustreerd raken met sommige beslissingen. Dat doe ik niet. Natuurlijk weten we wat we zouden doen als we in een ideale wereld zouden zijn, maar deze wereld is niet ideaal. Het is niet alleen voor ons. We moeten de situatie onder ogen zien. Een centrale verdediger zou ons geen wedstrijd gewonnen hebben tegen Burnley, dus praat er niet over. Ik weet dat zulke gesprekken goed zijn voor jullie [journalisten], maar voor mij is het niet zo belangrijk. Alles ligt op tafel, alles is duidelijk. We moeten gewoon blijven werken aan de voetbalmomenten zei Klopp. De resultaten van Liverpool zijn een anomalie. Laat je niet misleiden door het geschreeuw-de crisis is niet zo mondiaal (hoewel het kan kosten het kampioenschap)
Barcelona kan Dembele in de zomer verkopen als hij zijn contract niet verlengt. Manchester United, Bayern München, Juve en Chelsea houden de situatie in de gaten
Kylian Mbappe: ik teken geen contract met PSG om binnen een jaar te zeggen dat ik weg wil. Als ik dat doe, blijf ik
City Defender Dias: het zien van een tegenstander die niet eens kan slaan en zich machteloos voelen is het grootste plezier
De kans dat Mbappe en Nederland in de zomer bij Real Madrid zullen komen, is erg klein. De club heeft bijna geen geld voor transfers
Shevchenko of Grant kan Chelsea ' s coach worden als Lampard tijdens het seizoen ontslagen wordt. De beslissing zal worden genomen door Abramovich.De toekomst van Chelsea manager Frank Lampard blijft onzeker. Volgens ESPN is de club teleurgesteld over de resultaten van het team dit seizoen. Chelsea verwachtte een hoger niveau van prestaties, gezien het feit dat meer dan 220 miljoen pond werden besteed aan versterking in de zomer transfer venster. Tegelijkertijd erkent het management van de blue de verdiensten van Lampard, met wie het team vorig seizoen in de top 4 kwam, ondanks het transferverbod. De uiteindelijke beslissing over de toekomst van Lampard zal worden genomen door Chelsea eigenaar Roman Abramovich. Tegelijkertijd zijn de meningen van zijn adviseurs, evenals de directeur van de Club Marina Granovskaya over wie de Engelsman in deze functie moet vervangen, verdeeld. Het is ook nog niet beslist of Lampard tijdens het seizoen zal worden ontslagen of dat het in de zomer zal gebeuren. Als het ontslag spoedig plaatsvindt, wordt aangenomen dat ofwel Avraham Grant, die al met de club heeft gewerkt, ofwel voormalig Blauwe speler Andriy Shevchenko, die het Oekraïense nationale team leidt, in staat zal zijn om als hoofdcoach op te treden. In het geval dat Lampard de club in de zomer verlaat, is de uitnodiging van Massimiliano Allegri, Thomas Tuchel, Ralf Hasenhüttl of Julian Nagelsmann waarschijnlijk. Tegelijkertijd heeft Lampard, zoals opgemerkt, nog steeds de kans om de situatie te veranderen. Chelsea won twee van hun laatste zeven wedstrijden in de Premier League. Het team staat nu op de 8e plaats in de Premier League standings, met 29 punten na 19 wedstrijden. Chelsea heeft problemen, maar in de zomer schitterde de club prachtig op de transfermarkt. Filmgeschiedenis van de Werner onderschepping