Netherlands

Zuid-Afrika meldt recordaantal van ruim 10.000 nieuwe gevallen Covid-19

Lagere toename coronabesmettingen in VS op Onafhankelijkheidsdag

In de Verenigde Staten zijn zaterdag bijna 44.000 nieuwe gevallen van Covid-19 gemeld, een lager aantal dan de voorgaande twee dagen, toen de dagelijkse toename boven de 50.000 uitkwam. Dat blijkt uit cijfers van Johns Hopkins University in Maryland, schrijft AFP.

In twee van de grootste staten van het land, Texas en Florida, werden niettemin nieuwe records gevestigd voor aantallen nieuwe bekende gevallen op één dag. De twee zuidelijke staten, beiden nieuwe epicentra van de pandemie van het coronavirus in de VS, meldden samen bijna 20.000 nieuwe besmettingen.

De vertraging van de landelijke toename van het aantal vastgestelde gevallen heeft mogelijk te maken met een lager aantal testen wegens het lange weekeinde in de VS. In verband met Onafhankelijkheidsdag, zaterdag, was vrijdag voor veel Amerikanen een vrije dag.

In de zuidelijke staten van de zogenoemde 'sun belt' loopt ondertussen ook het aantal ziekenhuisopnames op. In Texas werd voor de zesde dag op rij een nieuw record gevestigd: bijna 7.900 patiënten met Covid-19 liggen er nu in ziekenhuizen. In de staat New York, dit voorjaar het epicentrum van de pandemie in de VS, lagen zaterdag nog 844 patiënten in het ziekenhuis. Op de piek werden daar bijna 19.000 bedden bezet door coronapatiënten.

In totaal ligt het aantal vastgestelde gevallen van Covid-19 in de VS inmiddels op ruim 2,8 miljoen. Ongeveer 130.000 mensen zijn aan de ziekte overleden.

Een meisje met een modnkapje zwaait zaterdag in Galveston, Texas, met een Amerikaanse vlag tijdens een optocht ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag in de VS. Foto Adrees Latif / Reuters

Zuid-Afrika meldt recordaantal van ruim 10.000 nieuwe gevallen Covid-19

In Zuid-Afrika zijn zaterdag 10.853 nieuwe gevallen van Covid-19 gemeld. Het is voor het eerst dat er binnen 24 uur meer dan 10.000 bekende besmettingen zijn bijgekomen in het land. Dat schrijft persbureau AFP.

Het totale aantal bekende gevallen van Covid-19 in Zuid-Afrika is daarmee gestegen tot bijna 188.000, heeft het ministerie van Volksgezondheid laten weten - het hoogste aantal in Afrika. In totaal zijn in Zuid-Afrika 3.026 mensen aan de ziekte overleden.

De Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten houden rekening met een piek van besmettingen, na een geleidelijke versoepeling van coronamaatregelen die op 27 maart werden ingesteld. Die heeft grote economische schade aangericht; dit jaar wordt een economische krimp van 7 procent verwacht, de sterkste krimp in negentig jaar.

„We hebben geprobeerd om een balans te vinden tussen het redden van levens van onze burgers en het behoud van middelen om in hun levensonderhoud te voorzien", zei president Cyril Ramaphosa vrijdag. „Dat is een precaire balans.”

Welkom in een nieuw blog

In dit blog houdt NRC de belangrijkste nieuwsontwikkelingen rond de coronacrisis bij. Dit waren de hoofdpunten van zaterdag:

Football news:

Conte op 2:1 met Bayer: als een coach zo ' n toewijding ziet, is hij altijd gelukkig
Sanchez eindigde de wedstrijd tegen Bayer, ondanks de blessure
Solskjaer is de vijfde coach met wie Manchester United de halve finale van de Europese beker bereikte
Manchester United gaat deze zomer Sancho kopen, ondanks Borussia ' s bewering dat hij blijft
Shirokov versloeg de rechter op een Amateurtoernooi: beloofde dat # # # # # [vdarit] voor een rode kaart en # # # # # # # [vdarit]
Brunu scoorde 11 goals in 20 wedstrijden voor Manchester United. Zeven van hen waren straffen
Lukaku scoorde in 9 opeenvolgende Europa League wedstrijden. Dit is een toernooi record