Netherlands

Zwift haalt 450 miljoen dollar groeigeld op

-

Online sport- annex fitnessplatform Zwift heeft 450 miljoen dollar venturecapital opgehaald. Het bedrijf wil meer eigen hardware ontwikkelen en verkopen om in te haken op de toename van thuissporten.

Zwift is van oorsprong een softwarebedrijf dat de beleving van wielrennen indoor brengt. Renners, amateurs maar ook professionals, krijgen op schermen de wegen en routes geprojecteerd die ze van buiten kennen. De onderliggende techniek zorgt ervoor dat ze ook samen kunnen rijden met teamgenoten of, zoals aan het begin van de coronacrisis, met enthousiaste amateurs. Eurosport zond deze wedstrijd op tv uit.

Het Amerikaanse bedrijf heeft al een aantal eigen hardwareproducten, maar wil het portfolio verbreden. Een deel van het nieuwe geld wordt daarvoor gebruikt, zo stelt de directie.

De nieuwe grote investeerder is KKR, Permira, de investeringstak van Specialized Bicycle Components, Zone 5 Ventures en het Amazon Alexa Fund. Partijen die eerder al 170 miljoen dollar in het bedrijf staken, zijn True, Highland Europe, Novator en Causeway Media.

Foto: Kai Nehm (cc)

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: