Netherlands

Zwitserse chocolademakers lijden onder coronacrisis

De verkoop van Zwitserse chocolade is afgenomen, nu er door de coronacrisis minder vraag naar is vanuit restaurants, hotels en het toerisme. Dat meldde de Zwitserse branchevereniging Chocosuisse.

In de eerste acht maanden van dit jaar daalde de verkoop van Zwitserse chocolade, die wordt beschouwd als zeer hoge kwaliteit, met meer dan 14 procent vergeleken met een jaar eerder. Vooral in de zomerperiode stond de verkoop onder druk. Meer dan 70 procent van de Zwitserse chocolade, bijvoorbeeld van merken als Toblerone, Lindt, Cailler en Mövenpick, wordt geëxporteerd naar het buitenland.

Chocosuisse denkt dat er voorlopig nog geen verbetering zal zijn van de vraag, met name vanuit de toerismebranche. In 2019 was de Zwitserse chocolade-industrie goed voor een omzet van 1,8 miljard Zwitserse frank, omgerekend bijna 1,7 miljard euro. De productie lag vorig jaar op circa 200.000 ton chocolade.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler