Norway

Britisk politimann skutt og drept på politistasjon

En politimann ble skutt og drept på en politistasjon i Sør-London natt til fredag. Det er første gang på åtte år at britisk politi blir drept med skytevåpen.

Publisert Publisert

Nå nettopp

Blomster er lagt ned utenfor inngangen til Croydon Custody Centre etter at en politibetjent ble skutt og drept inne på politistasjonen klokken 2.15 natt til fredag. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB

Den antatte gjerningsmannen er på sykehus med kritiske skader etter hendelsen i Croydon i Sør-London. Den mistenkte, en 23 år gammel mann, pådro seg et skuddsår.

Ingen politivåpen ble avfyrt under hendelsen, ifølge Scotland Yard, men politiet opplyser ikke hvordan 23-åringen ble skutt. Avisen Evening Standard skriver at han skjøt seg selv.

Metropolitan Police-sjef Cressida Dick opplyser at politiet har innledet gransking av saken, og at landets spesialenhet for politisaker også har igangsatt etterforskning.

– Dette er en virkelig sjokkerende hendelse der en av våre kolleger har mistet livet under de mest tragiske omstendigheter. Mine tanker går til hans familie, kolleger og venner, sier Dick.

Statsminister Boris Johnson og London-ordfører Sadiq Khan gir uttrykk for sjokk.

– Vi skylder enormt mye overfor dem som risikerer sine egne liv for å beskytte oss, sier Johnson.

– Mine tanker går til den tapre politimannens familie. Han betalte den høyeste prisen for å hjelpe til med å holde Londons befolkning trygg, sier Khan.

Det er sjelden at politibetjenter blir skutt og drept i Storbritannia. Siste gang var i september 2012 da betjentene Fiona Bone og Nicola Hughes ble skutt og drept under et oppdrag i Manchester.

Siden har fem politifolk mistet livet i aktiv tjeneste. Fire av dem ble påkjørt. Den femte, Keith Palmer, ble knivstukket i et terrorangrep utenfor Parlamentet i mars 2017.

Football news:

Hans-Dieter flick: Bayern played great defense and didn't let Eintracht do much
Ajax with the score 13:0 beat Venlo. This is the biggest win in Eredivisie history
Messi doesn't score for Real Madrid after Ronaldo left for Juve. In the last Clasico before the transfer, they both scored
Sergio Ramos: Clean penalty, I was grabbed. It is unfair to judge the referee
Ronald Koeman: I don't understand VAR, it's working against us. Barcelona do not deserve such defeats
Griezmann did not make any effective actions in five matches under Koeman
Ex-referee Andujar Oliver believes that the referee should not have awarded a penalty against Barca in the Clasico