Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Den russiske skilegenden ble stemt ut av FIS-styret

Avtroppende skipresident Erik Røste fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Det gjør ikke Jelena Välbe.

UT AV FIS-STYRET: Russlands skipresident, Jelena Välbe, her avbildet under ski-VM i Lahti i 2017. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
Publisert Publisert

For mindre enn 30 minutter siden

Det ble klart etter avstemningen under FIS-kongressen i Milano, Italia, torsdag formiddag.

Røste endte opp med 106 stemmer. 115 av de 117 stemmeberettigede avga stemme.

Den russiske skipresidenten Välbe stilte til gjenvalg, men fikk ikke nok stemmer. Det var 23 nominerte til de 18 plassene i styret, og russeren fikk færrest stemmer av alle med 48, skriver NTB.

«Ubehagelig og fornærmende»

Välbe har overfor russiske Sport-Express Välbe sagt at hun ikke tror hun blir gjenvalgt.

– Det er ingen hemmelighet at det er personer som har erklært at de ikke ønsker noen russisk deltakelse i internasjonale organisasjoner. Vi vet heller ikke hvem som vil stemme eller hvordan. Så jeg tenker ikke på fremtiden i det hele tatt, sa Välbe og fortsatte:

– Hvis resultatet (av avstemningen) blir negativt, så vil det selvfølgelig være ubehagelig, fornærmende og urettferdig. Men ingen kommer til å lide av dette.

Fikk ikke Norge-stemme

Etter Russlands invasjon og krig i Ukraina har det skapt kraftige reaksjoner at den mektige russiske skipresidenten i det hele tatt har fått lov til å stille til valg til et så viktig verv i ski-idretten. Spesielt i Finland og Sverige.

Der har skipresidentene tatt sterk avstand fra Välbes kandidatur og at hun er valgbar. Erik Røste skrev dette i en sms til VG før FIS-styrevalget:

«Norge kommer ikke til å stemme på Russland, grunnet det grusomme som nå skjer i Ukraina».