Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Det norskes swingersmiljøet skal kartlegges

foto
Det norske swingersmiljøet skal kartlegges for å se om kjønnssykdommer er mer utbredt enn hos den øvrige befolkningen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Aktuelt

For første gang skal det norske swingersmiljøet kartlegges for sykdommer, i et samarbeid mellom Olafiaklinikken og interesseorganisasjonen PolyNorge.

15.000 personer er medlemmer i Norges største swingersnettverk, SpicyMatch, skriver TV 2. Ukentlig arrangeres store fester med opptil flere hundre deltakere.

– Vi har veldig lite informasjon om swingersmiljøet generelt, og spesielt i Norge har vi veldig lite data. Det er veldig interessant å kunne kartlegge og se om dette er en populasjon hvor det faktisk er høyere risiko for kjønnssykdommer, sier overlege Usha Hartgill ved Olafiaklinikken i Oslo.

foto

NRK brukte intimitetskoordinator da «Lik meg» ble innspilt – blant de første i norsk TV-bransje

Hun tror det er flere grunner til at det finnes lite helsedata om dette miljøet, blant annet at det er et svært lukket miljø, og at folk kvier seg for å teste seg på grunn av stigma. Hun håper at flere velger å teste seg oftere, og at man ikke opplever stigmatisering fra helsepersonell.

– Folk skal kunne tørre å si til fastlegen sin at de trenger en test uten at det blir for mange spørsmål.

Hittil har de ikke avdekket noen forskjell fra den øvrige befolkningen, sier hun.

– Vi har samlet inn tester fra 84 personer, og av disse personene har vi tre positive prøver, sier Hartgill.