Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Disse gatene stenges under Tour of Norway

Verdens beste sykkellag kommer til Kristiansand på fredag. Slik kommer du deg fram mens sykkelrittet pågår.

foto
Sist sykkelrittet ble holdt i Kristiansand var i 2019. Da under navnet Tour des Fjords. Foto: Jacob Buchard / Fædrelandsvennen

KRISTIANSAND: Flere veier og parkeringsplasser blir stengt i perioden 16.30 – 19.00.

Da er det få muligheter for inn- og utkjøring, melder Kristiansand kommune, som oppfordrer alle til å planlegge dagen slik at man ikke er avhengig av å krysse traseen med bil i dette tidsrommet.

Gående kan imidlertid krysse traseen der det er løypevakter.

Rundløype

Årets løype i Kristiansand er nesten helt identisk som Tour of Norway i 2019, med unntak av at rytterne denne gang kommer inn i rundløypa ved UiA/Spicheren.

Rytterne kommer inn til Kristiansand via Torridalsveien på Sødal-siden, og kjører inn via UiA før de er inne i rundløypa. Ved Spicheren tar de til høyre ned mot byen.

Syklistene avslutter med to og en halv runde på Gimlekollen, Lund og i Kvadraturen. På den siste runden er det en bakkespurt på Gimlekollen.

Sluser

Disse veien stenges for all trafikk: Tretjønnveien, Jegersbergveien, Østerveien, Dronningens gate, Vestre Strandgate, Havnegata, Østre Strandgate, Elvegata, Marviksveien, Østre ringvei, Bjørnebakken og Borghilds vei.

På Lund blir man fanget av rundløypa, og det vil bli holdt åpent to sluser. Én ved Lund kirke, hvor man kan krysse Marviksveien, i tillegg til ved Idunveien, hvor man kan krysse Østre ringvei og komme seg ut på E 18.

For beboere til og fra Tangen vil det være mulig å kjøre via Vollgata langs Otra.

foto
De rosa feltene viser hvor du i utgangspunktet ikke kan krysse inn eller ut mens sykkelrittet pågår. Foto: Kristiansand kommune

Parkering i byen

Følgende p-hus i sentrum kan benyttes: Gyldengården, Slottet og Torvet parkering. Men kommunen oppfordrer til heller å gå eller sykle til sentrum, for å unngå parkeringskaos.

Det vil være forbudt å parkere i traseen rundt målområdet i Tresse fra 48 timer før rittet, samt i hele Dronningens gate, Østre Strandgate, Elvegata og Havnegata med tilhørende stikkveier på selve dagen.

De med bosoneavtaler vil bli henvist til andre parkeringsplasser.

foto
Målområdet i Kvadraturen da sykkelrittet sist gjestet Kristiansand i 2019. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mål i Tresse

19 lag stiller til start, og av dem er det 10 World Tour-lag.

Selve rittet pågår over seks dager, og den fjerde etappen går fra Hovden til Kristiansand.

Målgang er forventet rundt klokka 18 i Tresse.