Norway

Drapssiktet 31-åring i Sarpsborg møter ikke til fengslingsmøte torsdag

31-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk etter knivstikking av tre kvinner i Sarpsborg, møter ikke til fengslingsmøte torsdag.

Siktedes advokat Marius Otterstad bekrefter overfor NTB at 31-åringen vil bli fremstilt for fengsling torsdag.

– Han kommer til å samtykke i at det utføres som kontorforretning. Nå vet jeg ikke hva påtalemyndigheten kommer til å begjære, men regner med at det er fire uker med brev- og besøksforbud, sier han.

Grunnen til at fengslingsmøtet går som kontorforretning, kan dels knyttes til siktedes helsetilstand, ifølge Otterstad.

– Det er også dels fordi han vedkjenner seg de faktiske handlingene, så det ville være unødvendig for ham å møte i retten på dette tidspunktet, legger han til.

Det var tirsdag at politiet fikk inn melding klokken 23.30 om en kvinne som var knivstukket ved Sarpsborg bussterminal. Kort tid etter kom det meldinger om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate.

En kvinne i 50-årene døde av skadene. De to andre ble skadd. Gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene, ifølge politiet, men det er ingen kjent relasjon mellom avdøde og 31-åringen.

Den siktede 31-åringen er norsk statsborger av somalisk bakgrunn. Han ble i 2016 tiltalt for grov vold, men frikjent for forholdet, skriver VG.

(©NTB)

Football news:

Pochettino is the main candidate for the post of Barca coach. Setien can be sacked if the club does not win the Champions League
Pedro's drama: he was afraid of getting injured in the summer, succumbed to Lampard's persuasions – and got injured in the last game for Chelsea
Conte wants to return to Juventus. He asked the players about Sarri's future at the club
Ex - Roma coach Di Francesco took charge of Cagliari, replacing Zenga
England will remove players who intentionally cough at opponents and referees
Manchester City showed a new away form
The Icelandic national team presented their home uniforms for the 2020/21 season