Norway

Ekspertene tordnet etter at Brann ble snytt for straffe: - En skandale

Aliou Coly reddet på streken med hånda. TV 2-ekspert Jesper Mathisen er forbauset over det han oppfatter som tafatte protester fra Brann i etterkant.

KRISTIANSUND - BRANN 1-1:

Det endte 1-1 mellom Kristiansund og Brann søndag kveld, men mot slutten av kampen følte gjestene seg snytt for et straffespark.

Daouda Bamba fikk ballen i god posisjon inne i feltet og fyrte av. Avslutningen ble imidlertid reddet på strek av kaptein Aliou Coly.

Huseklepp: - Skandale

TV-reprisen viste imidlertid at Kristiansund-spilleren brukte hånda for å stoppe skuddet til Bamba, men det fikk ikke dommer Espen Eskås med seg.

Situasjonen ble heftig diskutert av ekspertene i TV 2s FotballXtra-studio.

- Det er en skandale at det ikke blir dømt der, sa Erik Huseklepp.

- Det er jo en kjempehands, slo den tidligere Brann-spilleren fast.

Han fikk støtte av ekspertkollega Jesper Mathisen.

- Han er jo keeper. Det er straffespark og rødt kort, sa Mathisen.

- Det er jo helt vilt. Hvor er assistentdommeren, da? Har han sovna? Har han gått hjem? Ble han ikke med på flyet? Han står jo på rett side og har kjempeinnsikt, eller utsikt, eller kall det hva du vil til situasjonen. Og det er ingen av dem som klarer å se det. Coly hopper jo ned og ballen går rett i hans venstre hånd, sier han videre.

Forbauset Mathisen

TV 2-eksperten forundret seg også over få protester fra Branns spillere.

- De må jo protestere mye hardere. Se så tafatt Bamba protesterer. De må jo virkelig vise dommeren at her er han fullstendig på jordet. Brann-spillerne må jo protestere på en helt annen måte. Det er en liten forsiktig arm i været og ja, jeg tror den gikk i armen. Nei, den gikk i armen. De skal ha straffe og han skal ha rødt kort.

Episoden skjedde drøye ti minutter før slutt. På dette tidspunktet hadde Amahl Pellegrino sendt vertene foran, mens Bamba hadde utlignet for Brann.

Ledermålet kom etter 63 minutter. Sondre Sørli ble spilt gjennom av Olaus Skarsem og lagt i bakken av keeper Håkon Opdal. Fra krittmerket var toppscorer Pellegrino sikker og sendte vertene i ledelsen.

Utligningen kom etter 72 minutter. Petter Strand og Robert Taylor kombinerte fint, før sistnevnte gikk på avslutning. Keeper Sean McDermott ga en retur og den omsatte Bamba i nettet.

Football news:

Hames will miss the Premier League match with Southampton
Goetze scored two goals in his first two games for PSV
Real Madrid are paying the price for a stupid sale to Ronaldo. No one to score. Calderon on the club's problems
Ozil posted a GIF of himself at work in the office: Forward, Arsenal
The Slovenian youth team wants to expel the tyrant coach: he is Against warm-UPS, forbids sleeping on planes and celebrating goals
Ozil on the rapid match: I'll support Arsenal at the TV. I bet on a 4-1 win
Alexey Miranchuk: It's nice to be Back in the game. We continue to work 🤙 🏻