byoutlineJan Petter Lynau

I en pressemelding går det frem at Erik Volden (59) vil gå av som toppsjef i det norskbaserte næringsmiddelkonsernet Kavli i løpet av første kvartal 2021. Volden har ledet selskapet i nesten 16 år.

– Jeg har sittet lenge i denne rollen, og mener selv at konsernet er i en fase hvor det er riktig med et generasjonsskifte. Vi har alle forutsetninger for solid vekst i fremtiden, men det er viktig å få tilført både ny energi og nye tanker, sier han.

Kavli-konsernet er heleid av Kavlifondet og har hovedkontor i Bergen og har virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia.

Volden har hatt ulike topplederjobber i dagligvarebransjen helt siden han var i midten av 30-årene, og hadde blant annet ledererfaring fra selskaper som Coca-Cola og ICA før han i 2005 ble konsernsjef i Kavli.

Han planlegger å fokusere på rådgivnings- og styrearbeid, så snart en ny sjef er på plass. Han vil også tre inn i Kavlifondets styre fra våren 2021.

Volden meddelte styret allerede på forsommeren i år at han ønsket å fratre som konsernsjef i 2021, men vil avvente en endelig avgang til ny toppleder er på plass.

Les på E24+

Mishandling av geiter førte til full stans for Kavli i Storbritannia (fra august)

mail

E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

.css-c18eyb{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}