Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Eviny har fått kjempekontrakt i Tyskland

Eviny vant frem i konkurransen om å etablere og drifte et hurtiglader-nettverk i Tyskland. Selskapet skal bygge ut flere hundre lokasjoner.

Prosjektet er finansiert av tyske myndigheter som jobber med en nasjonal storsatsing på ladestasjoner.

– Tyskland er et land som har 45 millioner biler, derav 1,3 millioner elbiler. De er altså nesten dobbelt så store som oss. Vi ser det derfor som en kjempemulighet å bygge i det landet, forteller seksjonssjef for hurtiglading i Eviny elektrifisering, Odd Olaf Askeland, til BA.

Det er lagt opp at flere selskaper får en bit av den statlige pengebingen. Eviny sikret seg maksimal uttelling.

– Vi møtte sterk konkurranse og er strålende fornøyd med å få full pott i tildelingen. Dette vil gjøre oss til en betydningsfull ladeaktør i Tyskland, sier daglig leder Pål Tveitevåg i Eviny elektrifisering i en pressemelding.

Åpner tidlig på nyåret

Eviny eies av Statkraft, Bergen kommune og en rekke andre kommuner på Vestlandet.

Selskapet har sikret seg 142 lokasjoner med til sammen 1232 ladepunkter i nordvest-, sørvest- og sørøst-Tyskland. I tillegg har selskapet 200 andre lokasjoner i Tyskland fra før.

Nå holder Eviny på med å planlegge ladepunktene og regner med å åpne de første ladestasjonene innen 1. januar 2024. Selskapet sier til electrive.net at rundt 50 lokasjoner vil være i drift innen utgangen av 2024.

I tillegg til ladepunktene har selskapet også fått en milliard kroner fra den tyske storsatsingen. Ifølge Askeland er dette god økonomisk støtte.

– Pengene er både til investering og drift av ladestasjonene, men det alene er selvfølgelig ikke nok. Vi har også egne penger som vi investerer. Hvor mye vi trenger vet vi ikke ennå, sier han.

Først skal Eviny finne ut hvor mye de forskjellige lokasjonene koster og hvordan de kan bygges mest mulig effektivt.

Ansetter i Tyskland

Milliardkontrakten betyr også oppbemanning i energiselskapet. Eviny har et eget tysk selskap som skal få ansvaret for å skaffe lokalkompetanse i landet.

– Vi ser det som en god forretningsplan. Målet vårt er å være med på oppbygging av markedet i Tyskland og gjennom det klare å kunne gi kunnskap tilbake til det norske markedet, sier Askeland.

I Norge er Eviny midt i en kuttprosess. For en drøy måned siden sørget selskapets nye stillingsutlysningene for støy. Først sa de opp flere ansatte, før nye ble tilsatt. Dette er noe både fagforeninger og lokalpolitikere gikk hardt ut mot.

Deutschlandnetz setter fokuset bevisst på landlige områder langt fra motorveiene. Den tyske ministeren Volker Wissing kaller denne satsingen en milepæl i tysk transporthistorie.

– Enkel hurtiglading uten hull på ladekartet blir en realitet, sier han i en tysk pressemelding.