Norway

Gladnyhet for Lundby – får verdenscupåpning før jul likevel

Nå bekrefter både Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Det østerrikske skiforbundet at det blir verdenscupåpning for Lundby & co. i Ramsau 18. desember.

Jarl Magnus Riiber og resten av kombinerteliten på herresiden skal allerede konkurrere i den østerrikske skibyen samme helg. I tillegg har FIS besluttet at den historiske verdenscupåpningen for kombinertkvinnene, som egentlig skulle gått på Lillehammer kommende helg, også flyttes dit.

Dermed blir det felles helg for kombinertsirkuset og kvinnehopperne i Østerrike før jul.

Det er første gang i historien at kombinertkvinnene går verdenscuprenn.

Utsatt eller avlyst

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er glad for at sesongen for Maren Lundby og hennes kolleger nå ser ut til å starte en måned tidligere enn fryktet.

– Det er veldig bra at de legger til rette for dette. Vi som er glad i jentehopp synes det er veldig trist sånn det har blitt. For vår del snakker vi om at den mestvinnende utøveren i Norges Skiforbund de siste tre årene ikke kunne fått verdenscupåpnet før i slutten av januar. Det er ingen verdig håndtering av en idrettsgren i systemet, sier han.

Kvinnehopperne skulle ha sesongåpnet på Lillehammer kommende helg, men de rennene er utsatt som følge av koronapandemien. De planlagte rennene i japanske Zao og Sapporo i begynnelsen av januar er avlyst av samme grunn.

Dermed lå rennene i slovenske Ljubno fra 22. til 24. november an til å bli de første i verdenscupen denne vinteren. Slik blir det nå ikke.

Respekt

Rennene i tyske Hinterzarten, som skulle gått etter de i Ljubno i januar, er flyttet til Titisee-Neustadt. Hoppsjef Bråthen er klar på at mange avlyste eller utsatte renn kan få konsekvenser.

– Jeg frykter for motivasjonen til utøverne i det lange løp. Hver eneste gang det er noe, ser det ut som det går utover jentene i bakken. Det synes jeg er leit. Vi burde være i stand til å håndtere dette med mer respekt enn det, sier han.

De mannlige verdenscuphopperne er godt i gang med sin sesong. Sist helg var det renn i finske Ruka.

Nå tyder alt på at Lundby & co. også kommer i gang om få uker – sammen med kombinertkvinnene.

– Vi vil rette en stor takk til det østerrikske skiforbundet og arrangørene i Ramsau for deres fantastiske støtte rundt å ta på seg dette arrangementet, spesielt i den vanskelige tiden vi er inne i. For våre kvinner er dette en verdenscuppremiere, og det vil derfor være en begivenhet for historiebøkene, sier kombinertløpernes rennsjef Lasse Ottesen.

(©NTB)

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday

Football news:

Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11
Miller on the Manchester United defeat: Devastated. There is no second chance in knockout football
Game of Thrones actor on Liverpool: Manchester United would have been destroyed a year ago. Huge progress
Ricard Puig: It's a pretty tough season, I'm not used to playing so little. Scoring with a header is something unreal
Khabib: I am preparing for my debut in big football. I am a free agent