Norway

Hotellansatte mekler på overtid

Meklingen fortsetter lørdag morgen seks timer på overtid mellom Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv. 800 hotellansatte kan gå ut i streik.

Radisson Blu-hotellet i Tromsø er et av stedene det er varslet plassfratredelse dersom partene i meklingen ikke kommer til enighet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Publisert Publisert

For mindre enn 10 minutter siden

– Partene er enige om å fortsette meklingen på overtid, opplyser Fellesforbundet klokken 6.10 lørdag.

De ansatte skal møte på jobb som vanlig inntil det blir gitt andre beskjeder, er meldingen. Over 800 hotellansatte i Stavanger, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Oslo kan bli tatt ut i streik fra lørdag om meklingen ikke fører fram.

Fellesforbundet har over 7.500 medlemmer innen hoteller, restauranter, kantiner og cateringselskaper. En sentral sak i forhandlingene er den utstrakte bruken av tilkallingsvikarer og ekstrahjelp i bransjen.

– Vi har valgt å gjøre et begrenset uttak, siden det er en vanskelig situasjon i bransjen. Dersom vi ikke kommer til løsning og det blir konflikt, vil selvfølgelig uttaket bli trappet opp betydelig, sa forhandlingsleder Clas Delp i Fellesforbundet til FriFagbevegelse fredag.

Football news:

Neymar on reuniting with Messi: next year we have to do it
Scott Micromini: I hope Manchester United will win Leipzig and away
Lampard on whether Giroud will start in the Premier League: we'll See. Forward scored 4 goals for Sevilla
Lucescu after 0:3 with Juve: Dynamo is learning, getting experience and should go to the eurovesna
You can't be half-pregnant and half-make the playoffs. Tuchel on PSG's chances in the Champions League
Barcelona first ever Champions League penalty kick in 5 consecutive rounds
Almost pregnant doesn't mean pregnant. This is Tuchel's metaphor about PSG's chances for the Champions League play-offs: we explain their alignment with Manchester United and RB