Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

– Hvert år tenker jeg at dette blir den siste herremiddagen

Mansjettknappene glinser, dressene er stramme og glassene skjenkes opp med bobler. Lokalet fylles opp av rikinger, skravling og latter.

«Herremiddagen» er godt i gang.

– Det må være noe i veien med meg. Jeg skjønner ikke hvordan jeg orker å arrangere dette årlig. Hvert år tenker jeg at dette blir den siste herremiddagen. Det er så mye arbeid og jeg blir helt utslitt, men det er så gøy, sier en entusiastisk og rastløs Thorstein Selvik til BA.

Arrangementet gjennomfører i år sin enogtyvende utgave siden oppstarten i 2001. I år foregår festen på Hotel Norge.

Det er finansmannen og nettverkskongen, Thorstein Selvik, som står bak den årlige samlingen. Personer fra næringsliv, politikk og kultur møtes i overdådige lokaler for å mingle og bygge nettverk.

– Jeg regner med at det kommer rundt 270 folk hit i kveld. Det er jeg temmelig sikker på at er ny rekord. Det kommer mennesker fra alle slags steder. Dette er en mulighet for Bergen å vise seg fra sin beste side, sier Selvik.

– Jeg tror jeg fortsetter med dette på grunn av noe som må ha skjedd i barndommen. Jeg har sikkert et behov for å bli inkludert og være en del av gjengen, ler han.

Les også

Sang for full hals under årets «Herremiddag»: – Man må jo kalle det noe

– Det er noe gammeldags over det

Ideen startet da Selvik skulle feire en venn som returnerte fra England. Siden den gang har konseptet både utviklet og utvidet seg på flere måter, forteller han.

Selv om flertallet av de fremmøtte er menn, har kvinneandelen vokst seg større med årene.

– Kvinner styrer samfunnet, og har mange toppverv og lederstillinger. Det oppleves som naturlig å invitere gjester av begge kjønn. Vi har valgt å beholde navnet for å vise at vi har litt humor rundt det. At det heter herremiddagen legger ingen føringer for hvem som inviteres.

Ørjan Hennes og Bente Hauge har tatt turen fra Stavanger for å delta i arrangementet. Begge jobber for TV Vest og ser på Herremiddagen som en mulighet til å mingle og bygge nettverk.

Hauge har lagt merke til at kjønnsbalansen er skjev.

– Det er noe gammeldags over det. Og jeg ble litt overrasket over at jeg ble invitert. Jeg merker at det er et mindretall av kvinner, men det går helt fint, sier hun.

Variert program

Tekstforfatter og gründer, Nils Petter Nordskar, gleder seg over underholdningen, men det er spesielt én ting som trekker han til arrangementet.

– Jeg kommer hovedsakelig for maten. Jeg har ikke spist siden frokost og det er med vilje, sier han med et lurt smil.

Arrangementet i år, som alle de foregående årene har et fullt program med taler og sang. Oppfordringen på arrangementets hjemmeside er tydelig:

«Sørg for å legge bort rustningen, knyt sløyfen og tørk støvet av de edle manerene dine – for dette vil bli en kveld med herlige og interessante gjester.»

Studentmannskoret ved Norges handelshøyskole, Svæveru’, trekkes frem av Selvik som et personlig høydepunkt.

– Jeg er en NHH-gutt. Så dette gir meg stor glede.

Auksjonshuset Blomqvist ledet en kunstauksjon hvor verk av bergenseren Laurie Grundt sto på menyen. Inntektene fra auksjonen skal gå til krisehjelp i Ukraina, forteller Selvik.

Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berges prosjekt «Kysten i mitt blod» ble også vist under middagen. Filmen beskrives som en hyllest til Norge, folket og havet. Det tok ikke lang tid før Jensen og resten av salen sang Nystemten for full hals.