Norway

I dag presen­teres den nye regje­ringen

Klokken 11.15 kommer den nye regjeringen ut på Slottsplassen for fotografering.

Nye Vestland fylke vil sette et sterkt preg på den nye regjeringen.

Les de viktigste nyhetene om den nye regjeringen her. Cirka klokken 11.15 kommer hele regjeringen ut på Slottsplassen for fotografering. Deretter går det slag i slag med nøkkeloverrekkelser.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Ny regjering på plass

  NY REGJERING: Abid Raja (V) får en klem for å feire hans nye jobb som kulturminister.

  NY REGJERING: Abid Raja (V) får en klem for å feire hans nye jobb som kulturminister.

  FOTO: NTB Scanpix

  Klokken 11.24 gikk den nye regjeringen bestående av partiene Høyre, KrF og Venstre ut på Slottsplassen. Her fikk de blomster og klemmer fra blant andre partifeller og familiemedlemmer. 

 • Frp gikk bakveien ut av Slottet

  Klokken 11.20 fredag forlot Fremskrittspartiets syv statsråder Slottet. Med det var partiets historiske regjeringsdeltakelse over. Følgende Frp-politikere har nå gått av som statsråd: Siv Jensen (finans), Sylvi Listhaug (olje- og energi), Jon Georg Dale (samferdsel), Terje Søviknes (eldre- og folkehelse), Ingvil Smines Tybring-Gjedde (samfunnssikkerhet), Jøran Kallymr (justis) og Harald Tom Nesvik (fiskeri).

 • Stort oppmøte på Slottsplassen 

  Et stort antall mennesker har møtt opp utenfor Slottet i forkant av presentasjonen av Erna Solbergs (H) nye regjering fredag formiddag.

  Mellom 200 og 300 mennesker har møtt opp i solskinnet på Slottsplassen i Oslo.

  Flere KrFU'ere står klare med blomster. Det samme gjør representanter for Unge Høyre, som vil overrekke de nye statsrådene blomsterbuketter.

  Venstre og KrF får fire statsråder hver, mens Høyre får elleve i tillegg til statsminister Erna Solberg.

 • - Skandalene forsvinner ikke

  Anniken Hauglie (H) er en flere statsråder som går av i dag. I Arbeiderpartiet reagerer de kraftig på at dette skjer før kontrollsaken mot henne er avsluttet i Stortinget. 

  – Dette er en innrømmelse fra Erna Solberg på at Anniken Hauglie har et stort ansvar for Nav-skandalen. Det er det første jeg tenker, sier Eva Kristin Hansen (Ap), som er saksordfører for Stortingets kontrollsak om Nav-skandalen.

  Konsekvensen blir at ansvaret løftes opp til statsministeren, advarer Hansen.

  – Det er ikke slik at denne skandalen forsvinner fordi om de bytter ut Anniken Hauglie som statsråd. Denne skandalen er fortsatt like alvorlig. Hvis regjeringen prøver å rømme fra sitt ansvar nå, så gjør den en alvorlig feil, sier Hansen til NTB.

  SVs Freddy André Øvstegård varslet torsdag at SV nå vil vurdere et såkalt daddelvedtak mot statsministeren. Et daddelvedtak er den sterkeste formen for kritikk Stortinget kan avsi overfor en statsråd uten å fremme mistillit.

Mest lest akkurat nå