Norway

Idrettstopp tror koronaviruset kan stoppe Beijing-OL i 2022

.css-1jl5par{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}@media screen and (max-width:739px){.css-1jl5par.fullWidthMobile{width:var(--content-width);max-width:100vw;box-sizing:border-box;left:50%;position:relative;-webkit-transform:translate(-50%);-ms-transform:translate(-50%);transform:translate(-50%);}}

Skulle neste års Tokyo-OL ikke kunne gjennomføres som følge av koronapandemien, tror IOC-medlem Dick Pound også vinterlekene i Beijing henger i en tynn tråd.

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Dick Pound er spent på om de olympiske lekene i Tokyo og Beijing kan gjennomføres. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix

Beijing-OL skal etter planen gå i februar 2022. Det er drøye halvåret etter sommer-OL i Tokyo, som opprinnelig skulle gå av stabelen denne sommeren, men ble utsatt et år som følge av virussituasjonen.

– Om man ser bort fra de politiske aspektene, og korona fortsatt er et problem i juli og august neste år, er det vanskelig å tro at det ikke vil påvirke et OL i samme område fem måneder senere, sier Pound til Reuters.

Han er et av de mest erfarne medlemmene i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Les også

Ukjent nordmann satte årsbeste i verden. Nå satser han mot OL.

Både IOC og Tokyo-arrangørene er fast bestemte på å gjennomføre neste års OL, på tross av at japanske smitteverneksperter anser risikoen for økt smittespredning som stor.

Canadiske Pound er advokat av yrke, har tidligere vært visepresident i IOC og ledet Verdens antidopingbyrå (Wada). Han tror også en rekke politiske hendelser kan påvirke lekene i den kinesiske hovedstaden – der det mest fremtredende eksempelet er den betente relasjonen mellom USA og Kina.

– Om man er konspirasjonsteoretiker kan man si at Verdens helseorganisasjon, som USA forlot, kanskje kan påvirkes av Kina og si at det vil være farlig å slippe inn en amerikaner i Kina ettersom USA har flest koronadødsfall i hele verden, sier Pound.

Sommer-OL i Tokyo er planlagt å gå fra 23. juli til 8. august neste sommer, mens vinterlekene i Beijing etter planen går fra 4. til 22. februar 2022.

Football news:

Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him
Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable
The head of the Belarusian Tribune was detained in Minsk. Max, we're with you
Karl-Heinz Rummenigge: FIFA is seriously thinking about awarding the Golden ball. I want Lewandowski to win