Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jeg likte bussen mye bedre da den ikke var gratis

DEBATT: I tillegg til at jeg stiller til valg for Fremskrittspartiet i Stavanger, er jeg også en av studentene som benytter seg av bussen til UiS daglig. Det har jeg nå gjort siden jeg begynte å studere for to år siden, og jeg likte mye bedre bussen da den ikke var gratis.

Frp-politiker Kristin Lode (bildet) mener den gratis bussen er langt mindre attraktiv enn den billige bussen som gikk før.
Foto: Privat
Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Stappfulle busser uten sitteplasser, forsinkelser og dårlige rutetilbud er resultatet av at bussen har blitt gratis for en stavangerstudent. Jeg betaler gledelig 300 kroner i måneden for å gå tilbake til slik bussen var før.

Jeg har nå den siste tiden måtte begynne å ta tidligere busser for å rekke forelesningene fordi av- og på stigningene tar mye lengre tid når det er en såpass stor folkemengde som skal av og på bussen. Dette gjør at en tur til UiS tar mye lengre tid enn det trenger å gjøre, som for en travel student er problematisk.

Gratis blir ikke godt

Gratis buss er litt som en dårlig film, den blir ikke bedre bare fordi en er gratis. Jeg bor i Stavanger sentrum, så egentlig er det jeg som er i målgruppen av de som får mest utav det gratis busstilbudet fordi rutetilbudet er best i sentrum. Likevel opplever jeg, og flere andre studenter som tar bussen fra sentrum til UiS, ulempene det har ført til å gjøre bussen gratis.

Det er flere ganger jeg bare har måtte vente på neste buss, fordi den bussen jeg hadde tenkt å ta er så full at passasjerene holder på å dette ut dørene. Dette opplevde jeg ikke før den var blitt gratis. Misforstå meg rett, at folk tar bussen er flott, men spørsmålet er bare om dette var en god prioritering av innbyggernes skattepenger.

Det er mye man kan gjøre for en sum på 200 millioner kroner, og for meg som er student i Stavanger, var det ikke verdt det å gjøre bussen gratis. Jeg tror også mange andre studenter er enige med meg her. Det siste man vil etter å ha hatt en lang dag på universitetet, er å vente lenge på bussen, for så å se at den kommer stappfull.

Feil bruk av millionene

Bussen er ekstremt viktig for studentene, viktigere for oss enn for mange andre. Nå er det både vanskelige å kjøre bil til UiS på grunn av de manglende parkeringsplassene, men det er også vanskelig å benytte seg av bussen. Resultatet er at det rett og slett gjør en demotivert student enda mer demotivert til å møte opp, og dette er skadelig.

Stavanger har av alle storbyene i Norge det dårligste utbygde kollektivnettverket. Vi har heller ikke den billigste ungdomsbilletten i landet. Jeg forstår derfor ikke hvorfor vi skal bruke en så stor sum på å gjøre noe som allerede er billig gratis, istedenfor å prioritere det som er dårlig.

Igjen, det er mye man kan gjøre når man først skal bruke 200 millioner. Produktet vi har fått for denne pengesummen er en forsinket, full og svett buss. Jeg tror vi kan veldig mye bedre enn det.