Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

– Jeg tror ikke han vil risikere å komme i den situasjonen en gang til

 • Medier: Flere feil og mangler i aksjelisten fra Erna Solberg

  Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Rune Sævig

  Listen over aksjehandlene til Erna Solbergs ektemann inneholder feil og er mangelfull, melder flere medier. Fra Stortinget kommer krav om en komplett liste.

  Frp, Ap, Sp, SV, Venstre, MDG, Rødt, som til sammen har flertall på Stortinget, ber Høyre utlevere en komplett liste, skriver Dagens Næringsliv. Men det sier Høyre nei til.

  – Det er uheldig at Erna Solberg ikke bidrar til å opplyse alle sider av saken, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud til Dagbladet.

  Forrige uke gikk Høyre ut med en liste over de 3600 aksjehandlene som Finnes gjorde mens konen Erna Solberg var statsminister.

  Listen inneholder kun informasjon om antall aksjer kjøpt og solgt i ulike selskaper og hvilken dato handlene skjedde. Det er ikke noe informasjon om aksjekurser, hvor mye handlene var verdt, ell

 • SV vil undersøke aksjeeierskapene til alle Solbergs statsråder og deres ektefeller

  SV-leder Kirsti Bergstø vil ha «alt opp i dagen» og foreslår nå at kontrollkomiteen på Stortinget ber om informasjon rundt aksjeeierskapene til alle som var statsråd under Erna Solberg, samt ektefellene deres. Foto: Carina Johansen / NTB

  SV ber kontrollkomiteen om å sende brev til samtlige tidligere statsråder i Erna Solbergs regjeringer for å ta rede på deres og ektefellenes aksjeforhold.

  – Alt må opp i dagen. I tillegg til å undersøke Erna Solbergs inhabilitet mener vi kontrollkomiteen må finne ut om det har vært flere i hennes regjering som har problematiske aksjeporteføljer, sa SV-leder Kirsti Bergstø da hun talte til partiets landsstyremøte fredag.

  – Det er bare én måte å finne ut av dette på, og det er å spørre dem selv. SV vil foreslå i kontrollkomiteen at det sendes brev til samtlige tidligere statsråder fra Solbergs periode, hvor de inviteres til å dele informasjon om sine og ektefellers aksjeeierskap, sa hun.

  SV-lederen medga at det hun foreslår vil være et uvanlig grep, men fremholder at det er nødvendig for å rydde opp når tilliten til det politiske systemet står på spill.

  Les hele saken:

  teaser

  SV vil undersøke aksjeforholdene rundt alle Solbergs statsråder og deres ektefeller

 • Vil be Solberg lage liste over saker der hun kan ha vært inhabil

  Foto: Alf Simensen / NTB

  Audun Lysbakken (SV) sier han har savnet at Erna Solberg har vært tydelig på hvor det politiske ansvaret hører hjemme i saken om ektemannens aksjehandler.

  – Jeg har reagert på at Høyre i sin kommunikasjon kun har snakket om skyld. De har ikke i tilstrekkelig grad anerkjent at det politiske ansvaret hviler hos Solberg, sier Lysbakken.

  – Selv om det skulle vise seg at hun er helt uten skyld, så er det fortsatt hennes politiske ansvar, sier han.

  Han trekker frem at flere andre politikere har «tatt ansvar» ved å bli sittende, og kaller det for en utglidning.

  – For eksempel i Nav-skandalen. Det ville vært riktig om en statsråd gikk av der, selv om vedkommende kanskje var helt fri for skyld.

  Lysbakken sier kjernen i saken er om det finnes saker der Solberg burde erklært seg inhabil.

  Lysbakken, som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier de vil be om at Solberg utarbeider en liste over saker der Solberg kan ha vært inhabil, og sender denne over til komiteen.

  Han mener også at Solberg må frigi habilitetsvurderingene som ble gjort i en rekke saker, blant annet saker knyttet til Hydro.