Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Johnny Depp fikk medhold: Amber Heard skal ha ærekrenket eksmannen

Et seks ukers langt utleverende rettsoppgjør. Juryen har diskutert i 14 timer. Men onsdag kveld var endelig kjennelsen klar: Johnny Depp fikk medhold i saken mot Amber Heard.

Publisert Publisert

For mindre enn 20 minutter siden

Saken oppdateres.

Mye spenning er knyttet til utfallet av det offentlige dramaet. Rettssaken har pågått siden april. I sentrum står det tidligere ekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36), som var gift fra 2015 til 2016.

De to har saksøkt hverandre for ærekrenkelser.

I 21-tiden onsdag hadde juryen bestemt seg. Men etter et kort opphold i rettssalen måtte de igjen trekke seg tilbake. De hadde ikke skrevet ned erstatningsbeløpet på skjemaet de skulle fylle ut.

Så, en knapp halvtime senere kom svaret alle hadde ventet på:

«Har Depp bevist alle punktene for ærekrenkelser? Ja.» Slik lød opplesningen fra dommeren.

Millionkrav

Depp var først ute med saksøkingen. Han saksøkte Heard for 50 millioner dollar, rundt 470 millioner kroner. Det var etter at hun i en kronikk i The Washington Post i 2018 skrev at hun hadde opplevd «vold i nære relasjoner». Depp mente påstanden hadde kostet ham filmroller og rammet karrieren hans.

Heard svarte med et motsøksmål mot Depp på dobbelt så mye.

Rettssaken, som er blitt ført i Fairfax i delstaten Virginia i USA, har vart siden april. Til sammen har juryen hørt over 100 timer med vitnemål, skriver CNN.

.css-u06ts1{object-fit:contain;}
Amber Heard forklarte seg i retten 5. mai. Til sammen har retten hørt over 100 timer med vitnemål. Foto: Jim Lo Scalzo, AP/NTB

Massiv oppmerksomhet

Rettsoppgjøret har fått enorm oppmerksomhet. De to kjendisene har begge anklaget hverandre for vold, hærverk, trusler og utagerende oppførsel. Lydopptak de har tatt opp av hverandre, setter dem begge i et dårlig lys.

Saken har også skapt debatt om #metoo-bevegelsen og vold i nære relasjoner. På sosiale medier har det kokt. Der har særlig Amber Heard fått gjennomgå.

Depp er ikke til stede i rettssalen onsdag når kjennelsen blir lagt frem. Han er i Storbritannia i forbindelse med jobb. Tirsdag overrasket han fansen når han gjennomførte en rockekonsert i London, skrev Fox News.

Dagen før hadde Depp fått stående applaus på samme konsertsted.

Johnny Depp vinket til fansen da han forlot rettsbygningen i Fairfax i den amerikanske delstaten Virginia 27. mai. Foto: Craig Hudson, AP/NTB