Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kings oppgjør med fotballkulturen: - Ikke greit

Joshua King (30) har fått nok av alle ukvemsordene som hagler på fotballbanen - og tar samtidig et oppgjør med rasisme.

.css-1cefg1s{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}
Publisert Publisert

Nå nettopp

Etter at Erling Braut Haaland hevdet han ble kalt «en hore» av Alexander Milosevic, har det blitt diskutert mye rundt hva som blir sagt blant spillerne ute på banen.

Svenskene har i etterkant reagert på at den kommende Manchester City-spissen valgte å fortelle pressen hva som ble sagt underveis i kampen.

– Det er ikke greit å si slike ting, men sånt skjer. Jeg skjønner hvorfor han blir irritert, men Erling svarte på den beste måten med å score like etter, sier Joshua King til et samlet pressekorps på Ullevaal onsdag.

– Det er mye som blir sagt på en fotballbane som burde holdes der. Samtidig er det ting som man ikke burde si. Noen spillere blir litt for hete, fortsetter han.

King mener dette er en trend som er vanskelig å snu. Spissen trekker også inn problematikken rundt rasisme i fotballen.

– Det er nesten litt som med rasisme fra supportere i noen land. Vi hører det om og om igjen, selv om vi er i 2022. Vi alle driver med idretten vi elsker. Hvilken farge eller legning man har skal ikke ha noe å si. Vi alle slåss for det samme. Det er trist, påpeker Watford-spissen.

På spørsmål fra TV 2 om hvor King mener grensen går, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å si. Jeg har blitt kalt en del opp igjennom, men jeg har ikke gått ut i media med det. At Erling gikk ut med det får være hans valg. Kanskje han synes det gikk over streken. Vi er fotballspillere, men samtidig er vi vanlige mennesker. Skal jeg være helt ærlig, tror jeg at svensken sa det ut av misunnelse.

Landslagssjef Ståle Solbakken mener grensen går ved sunn fornuft.

– Det har jeg ikke tenkt så mye over, men grensen går vel ved vanlig folkeskikk. Samtidig vet vel de fleste at man kan si dumme ting med adrenalin i kroppen. Men det går veldig fort over, sier Solbakken.

.css-u06ts1{object-fit:contain;}
REAGERER PÅ RASMISME: Joshua King er ikke optimistisk om fremtiden til rasisme i fotballen. Foto: Bjørn Steinar Delebekk / VG