Norway

Klæbo tar koronahensyn – dropper verdenscupen ut 2020

Det betyr at han ikke går renn de kommende verdenscuprennene i Davos 12.-13 desember og Dresden 19. og 20. desember.

Klæbo stiller trolig på 15 kilometer i fri teknikk i det nasjonale rennet på Lillehammer til helgen.

Det er koronapandemien som har fått Klæbo til å ta den beslutningen han har tatt, ifølge en pressemelding sendt av pappa Haakon Klæbo mandag.

– Jeg har følt på dette en stund. Det startet i forbindelse med verdenscupavslutningen forrige sesong. Usikkerheten ble ytterligere forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Det virket tryggere før vi reiste enn det som ble situasjonen i Finland. Jeg føler at ski og konkurranser blir lite viktig i forhold til den pandemien som nå herjer over hele verden. Alle må gjøre sitt – og hva de mener er riktig. Dette er viktig og riktig å gjøre for meg, sier Johannes Høsflot Klæbo i pressemeldingen.

Klæbo ble nummer to i sprinten i verdenscupåpningen i Ruka. Han fulgte opp med overlegen seier på 15 kilometer klassisk og vant Ruka-trippelen sammenlagt etter å ha kommet først til mål under søndagens jaktstart.

Frykt

Klæbo har lenge spekulert i hvor aktiv han skal være i verdenscupen denne sesongen. Det er VM i Oberstdorf i februar/mars som er det store målet.

– Jeg føler det er helt feil å reise til internasjonale destinasjoner i disse tider. Det innebærer kontakt med mange mennesker. Det inkluderer fly, buss, flyplasser med mer. Jeg vil ikke utsette meg for dette. For meg blir det helt feil. Det tar jeg konsekvensene av, og jeg hopper av for denne gangen.

I pressemeldingen blir det poengtert at selv renn for juniorer i Trøndelag blir stanset av hensyn til smittevernet. Klæbo føler at det blir feil å fortsette reisingen til verdenscuprenn, og han vil ikke ta den risikoen det innebærer.

– Nå kommer jeg først og fremst til å trene hjemme i Trondheim samt noe på Skeikampen. Jeg kommer til å ha kontakt med færrest mulig folk og gjøre mitt for at færrest mulig skal bli smittet. Det er det minste jeg kan gjøre, sier han.

Usikkerhet

Renndirektør Pierre Mignerey i Det internasjonale skiforbundet (FIS) respekterer Klæbos avgjørelse.

– Vi ønsker selvsagt alltid de beste til start. Samtidig er det viktig at alle tar avgjørelser de føler seg komfortable med, sier han til Nettavisen.

Det gjenstår å se om det blir arrangert noe Tour de Ski med planlagt start i Val Müstair i Sveits 1. januar.

– Først må vi se om Tour de Ski blir arrangert. Deretter må jeg vurdere om jeg deltar. Det vil avhenge av smittesituasjonen, sier Klæbo.

Han kommer imidlertid til å satse på VM i Oberstdorf som arrangeres fra 23. februar til 7. mars.

– Jeg satser mot VM i Oberstdorf, hvor jeg har ambisjoner om å prestere på mitt aller beste. Det blir sesongens sportslige store mål. Nå skal jeg trene godt mot nettopp det målet, så får vi se hvordan covid-19-situasjonen er når den tid kommer. Jeg vil gjøre en ny vurdering før den tid, sier han.

(©NTB)

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday

Football news:

Arteta on Ozil: It is always sad when such a figure leaves
Alabai will move to Real Madrid in the summer. The contract for 4 years is agreed, the salary is about 11 million euros (Marca)
Stefano Pioli: We will look at the table in April. For Milan, every match is the most important
Zlatan Ibrahimovic: Together with Mandzukic, we will scare the opponents of Milan. He signed a contract
Milan scored 43 points in 18 rounds - the best result since the 2003-04 season. Then the club became the champion
Aubameyang scored a double in a Premier League match for the first time in the season. Parti's first assist for Arsenal
Chelsea want to buy Holand in the summer and are ready to break their transfer record (The Athletic)