Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

– Leter etter flere som løp fra masseslagsmål i sentrum

Har du tips eller bilder? Bruk den blå knappen under, eller send til tips@bt.no.

Rykket ut til melding om masseslagsmål i sentrum

Klokken 17.15 fikk politiet den første av en rekke meldinger om slagsmål mellom flere personer ved Engen i Bergen sentrum.

To personer skal ha løpt fra stedet. Politiet leter nå etter disse, opplyser Jørgen Ommedal ved Vest politidistrikt.

– Foranledningen til slagsmålet er ikke kjent. Vi fikk opplyst at det er snakk om fire-fem personer involvert, sier Ommedal.

Ifølge politiet er ingen alvorlig skadet.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Legevakten evakuert etter alarm

  Legevakten ble onsdag ettermiddag evakuert. Foto: Eirik Brekke

  En person har knust en manuell melder ved legevakten i Bergen, noe som førte til at alle som var inne på legevakten ble evakuert, opplyser 110-sentralen.

  - Meldingen kom inn til oss klokken 15.20 som en automatisk brannalarm. Både brann, helse og politi rykket ut, forteller Jostein Steinsland-Hauge ved 110-sentralen.

  Hva som er bakgrunnen til at alarmen ble utløst, er foreløpig uklart, ifølge Steinsland-Hauge.

  Ved 15.30-tiden opplyser han til BT at de er i ferd med å avslutte på stedet.

 • Vitne avhørt etter motorsykkel kolliderte med hjort

  Natt til tirsdag klokken 02.21 ble nødetatene varslet om en motorsyklist som hadde kollidert med en hjort på Sunndalsvegen mellom Ænes og Bondhus i Kvinnherad.

  Mannen i 30-årene ble fløyet med luftambulanse til Haukeland.

  – Da han ble hentet, hadde han alvorlige bruddskader, men skulle ikke være livstruende skadet, sier politistasjonssjef Sigurd Børve i Kvinnherad onsdag.

  Politiet har foreløpig ikke avhørt motorsyklisten.

  – Vi har et vitne som så kollisjonen, en mannlig bilfører. I avhør har han forklart at motorsyklisten ikke hadde høy fart, og at hjorten hoppet over autovernet og ut i veien, sier Børve.

  Tips BT

 • av Elen Alicia Castillo Vik

  Verdenshavsenteret i Bergen skal hete O

  Fra lanseringen onsdag. Foto: Akvariet

  På den internasjonale havdagen 8. juni lanserer prosjektet Nye Akvariet sitt nye navn, Verdenshavsenteret O. Dette melder Akvariet i en pressemelding.

  – O for oksygen, opphavet, opplevelsene, oppdagelsene, opprinnelsen, optimismen og oss, sier administrerende direktør Aslak Sverdrup.

  Navnet på senteret har blitt til gjennom en stor nasjonal konkurranse med 3500 innsendte bidrag.

  – Prosjektet er etablert av Akvariet i Bergen som i dag ligger på Nordnes, og jeg kan berolige alle med at det ennå skal være i drift og fortsatt hete Akvariet i Bergen i flere år til. Det nye Verdenshavsenteret på Dokken som skal etableres skal bli noe mye mer og noe helt annet – derfor har vi gitt prosjektet dette spennende navnet, sier Akvariet-direktør Aslak Sverdrup.

  Verdenshavsenteret i Bergen skriver at de vil tilby opplevelser, forskning, kunnskapsformidling, innovasjon og ekspedisjoner til ulike steder. O sin viktigste oppgave er å ta vare på havet, heter det i pressemeldingen.

 • En halv milliard i korona-konsenvens

  Ta vaksinen sto det med lysskrift på sykehusveggen. I årets fire første måneder ga pandemien sykehusene i Helse vest en halv milliard i negativt økonomisk konsekvens. Foto: Alice Bratshaug (arkiv)

  Covid-19 har i år kostet sykehusene på Vestlandet 518 millioner kroner frem til utløpet av april. Nesten halvparten skyldes avlyste timer og færre pasienter, står det i en rapport til styret for Helse vest.

  Pandemien er hovedårsaken til at de fire foretakene ved utløpet av april lå 320 millioner under budsjett. Størst minus hadde Helse Stavanger og Helse Fonna med henholdsvis 125 og 90 millioner. I begge foretakene er det vedtatt sparetiltak.

  Situasjonen er likevel ikke helsvart. I statsbudsjettet fikk Helse vest 270 millioner til covid-19-beredskap. I revidert budsjett har regjeringen plusset på med nye 131 millioner i kompensasjon for redusert aktivitet.

  Når dette er fordelt til de fire helseforetakene er minuset redusert til drøyt 145 millioner. Helse Stavanger ligger da 70 millioner under budsjett, Helse Fonna 60 millioner, Helse Bergen 9 millioner og Helse Førde 6 millioner.

  teaser

  Han satte Norgesrekord i respirator. Møt dem som har fått livet endret av pandemien.

 • av Simen Sundfjord Otterlei, Hilde Heian

  Rykket ut til mulig luftsportulykke, er i god behold

  Nødetatene har fått melding om en paraglider som muligens «fikk spinn» etter å ha hoppet fra Slettegga mot Unneland i Arna.

  – Melder kan ikke se den lenger. Nødetatene på vei til stedet, skriver politiet på Twitter.

  Ved 13-tiden viser det seg at det ikke er noen ulykke.

  – En politipatrulje har kommet i kontakt med en paraglider som er i god behold, sier operasjonsleder Tore-André Brakstad i Vest politidistrikt.

  Ifølge politiet har paraglideren forklart at han har hatt en spinn som kunne oppfattes som skummel.

  – Melderen var oppe på fjellet og så ikke hele fjellsiden ned, sier Brakstad.

  Tips BT

 • av Elen Alicia Castillo Vik

  Derfor uler sirenene klokken 12.00

  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

  Sivilforsvaret tester onsdag klokken 12.00 signalet «Viktig melding – søk informasjon» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg.

  Signalet betyr at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, aviser, på myndighetenes nettsider og i sosiale medier.

  Rundt om i landet er det cirka 1250 anlegg som skal varsle befolkningen ved akutt fare. Varslingsanleggene kan bli brukt både i fred og krig.

  – I fredstid kan varslingsanleggene blant annet brukes ved industriulykker med utslipp av giftige eller farlige stoffer. Mens i krig kan anleggene brukes ved fare for angrep, sier Øistein Knudsen jr., som er sjef for Sivilforsvaret.

 • Khrono: UiB får korreks etter sluttavtale

  Både Universitetet i Bergen og NTNU får refs fra Kunnskapsdepartementet, skriver Khrono.

  For UiB sin del kommer kritikken på grunn av sluttavtalen med tidligere fakultetsdirektør Ørnulf Lillestøl.

  24. februar måtte han slutte på dagen etter det som ble beskrevet som «ulikt syn på sentrale forhold som er viktige for videre drift av fakultetet» mellom universitetsdirektør Robert Rastad og Lillestøl.

  Kunnskapsdepartementet mener det er uheldig at institusjonene ikke har rådført seg med departementet i forkant av at sluttavtalene ble inngått.

  Lillestøl fikk permisjon med full lønn i ett og et halvt år. Han går deretter over i en seniorrådgiverstilling med en årslønn på over 1 million kroner.

 • Politiet: – Gnister fra lokomotiv kan ha startet gressbrann

  Politiet i Bergen nord fikk melding om brann i terrenget ved Lonaleitet på Haukeland tirsdag kveld i 21.30-tiden.

  – Man antar at det er gnister fra museumslokomotivet som har startet en gressbrann ved siden av jernbanesporet, sier politioverbetjent Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

  Brannen var slukket før brannvesenet kom til stedet.

  – Vi har opprettet en undersøkelsessak, men ser om det blir noe mer ut av det. Det var ikke en stor brann, sier Toppe.

 • Tyveri av byggemateriale

  Tirsdag kveld, rett før klokken 20.30, ble politiet oppringt av en ansatt i et firma som holdt til i Fjøsangerveien.

  – Vedkommende oppdaget at det sto en lastebil der, og at det var en mann som forsynt seg med stillas, kappsag og en god del gjenstander, sier Lars Morten Lothe, sjef ved Bergen sentrum politistasjon.

  Politiet kom til stedet, og fant bilen med utstyret.

  – Vi har tatt beslag i bil og byggemateriale. En person er også siktet i saken. Han sitter nå i arresten i påvente av avhør.

 • Innbrudd i bolig i sentrum

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om innbrudd i en bolig i Bergen sentrum.

  – Det var beboer som oppdaget dette da vedkommende kom hjem i 17.30-tiden. Det er borttatt to modem, penger, sko og bager, sier Lars Morten Lothe, sjef ved Bergen sentrum politistasjon.

  Ifølge politiet skal det ikke være brytespor på før eller andre steder.

  – Ingen er tatt for tyveriet, men politiet har opprettet sak.

 • av Roar Lyngøy og Adrian Brudvik

  Far og sønn savnet i flystyrt

  Politiadvokat Cathrine Melau bekrefter at det er far og sønn som er savnet etter flystyrten i Nederland, og at de er fra Bergen.

  – De nærmeste pårørende er varslet, sier hun.

  Det var VG som omtalte dette først.

  Tirsdag ble det kjent at gutten er elev ved Storetveit ungdomsskole.

 • av Adrian Brudvik, Simen Sundfjord Otterlei

  Meldt om røyk i fly som skulle lande på Flesland

  Flere brannbiler ved flyet etter landing. Foto: BT-tipser

  Klokken 07.01 fikk brannvesenet melding fra flytårnet på Flesland om røyk i et fly på vei mot landing, opplyser vaktkommandør Sigurd Hadeland.

  Flere tipsere kontaktet BT og meldte om observasjoner av flere brannbiler, politibiler, ambulanser og luftambulanse på vei mot flyplassen.

  – Vi sendte ut betydelige ressurser i tillegg til de interne brann- og politiressursene på Flesland, sier politiets operasjonsleder Tore-André Brakstad.

  Flyet var et SAS-fly fra Sola med 86 passasjerer om bord, ifølge flyselskapet. Brannvesenet sa først at det var meldt om røyk i kabinen, men ifølge politiet var røyken bare fremme i flyet.

  – Det ble opplyst at det var røyk i cockpit, og at kapteinen hadde tatt på seg lufttilførselsmaske, sier Brakstad.

  Flyet landet uten dramatikk noen minutter over klokken 07, ifølge politiet. Da sto Fleslands nødetater klare. Flyet takset som normalt etter landing, ifølge Øystein Skaar i Avinor på Flesland.

  – Det viste seg at det ikke var kommet røyk inn i selve kabinen, og passasjerene kunne forlate flyet som normalt, sier Brakstad, som heller ikke har fått melding om at noen i cockpiten har fått skader av røyken.

  Operasjonslederen vet ikke om passasjerene fikk med seg hva som skjedde i cockpiten.

  – Jeg vet ikke hva kapteinen eventuelt har informert dem om eller om de også måtte ta på seg masker, sier Brakstad.

  En passasjer sier til BA at de ikke merket noe til hendelsen før de så nødetatene etter landing. Klokken 07.34 opplyste Hadeland at brannvesenet var ferdige med sin innsats og at Avinor håndterte situasjonen videre.

  – Det er ingen røyk i flyet nå, sa han.

  Politiets operasjonsleder sier at årsaken til røykutviklingen foreløpig er ukjent.

  – Vi skal undersøke hva som har skjedd og få teknikere inn for å se på det, sier pressesjef i SAS, Tonje Sund.

  Hun forteller at det vil bli noen kanselleringer som følge av hendelsen, siden flyet etter planen skulle videre.

  – Vi vil se på hvem som behøver ombooking, sier Sund.

  Tips BT

  Denne luftambulansen ble observert på vei mot Flesland i 07.15-tiden. Ifølge en BT-tipser skal en luftambulanse ha vært på vei mot Nordhordland og snudd omtrent da meldingen om røyken i flyet kom. Foto: BT-tipser

 • Flere patruljer rykket ut til hotell

  Like etter klokken 04 natt til onsdag rykket politiet ut til et hotell i Bergen sentrum. Vektere hadde varslet om en mann i 30-årene som hadde kommet inn, uten å være gjest.

  – Han begynte å knuse gjenstander i resepsjonsområdet og ville ikke fjerne seg da han ble bedt om det. Han var vanskelig mot de ansatte, sier operasjonsleder Eirik Loftesnes.

  Politiet rykket ut med flere patruljer for å få kontroll på mannen. Han er anmeldt for skadeverk og ordensforstyrrelse, og er satt i arresten.

  – Han sitter i politiets arrest og venter på å bli edru, sier Loftesnes.

  Mannen var den siste av totalt tre personer som er satt i arresten det siste døgnet. De to andre ble bragt inn flere timer tidligere:

  Like før klokken 22 ble politiet varslet om en person som var veldig beruset og oppførte seg nærgående mot en kvinne i Nygårdsparken. I tillegg skal han ha vært aggressiv på Bybanen.

  – Vi anså det som nødvendig å ta ham inn. Han hadde ganske høy promille, sier Loftesnes.

  Om lag en halvtime senere, i Olav Kyrres gate, skal en mann i 30-årene ha forstyrret politiets arbeid.

  – Han fikk flere sjanser til å forlate stedet, men etterkom ikke dette. I tillegg viste han finger til patruljene og kom med noen ukvemsord.

 • Stenger asylbolig etter tilsyn

  Det gamle fiskeværet på Nautnes er blitt flyktningemottak. Foto: Rune Sævig (arkiv)

  Et tilsyn utført på asylboligene på Nautnes i Øygarden har fått konsekvenser, melder BA.

  En av boligene hadde altfor lav takhøyde mens en annen hadde omfattende fuktskader på soverommet.

  Åtte uker senere var Miljørettet helsevern i Bergen kommune på tilsyn i asylmottaket

  I tilsynsrapporten fremkommer det at de fant forhold som «gir grunn til uro» for at leilighetene ikke har korrekt godkjenning etter plan- og bygningsloven.

  – Vi har gjort akutte tiltak knyttet til to leiligheter som blir stengt. Det gjelder den med fuktproblemer og den med lav takhøyde. I tillegg vil det bli gjort et nytt tilsyn ganske snart, sier Stein Inge Stigen, kommuneoverlege i Øygarden til BA.

  Familien som bor i leiligheten med fukt i dag skal ha tilbud om en ny bolig innen to uker. Når de er ute har kommuneoverlegen vedtatt at leiligheten skal stenges.

  teaser

  Krever svar fra regjeringen om akuttmottaket på Nautnes

 • På denne skolen blir det streik fra onsdag

  Olsvik skole rammes av streik onsdag. Foto: Jannica Luoto

  I slutten av mai ble storstreiken i kommunal sektor avverget. Men de tre lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Lektorlaget og Skolenes landsforbund (SL) vil ikke godta tilbudet fra KS og varsler streik.

  SL har allerede sagt at de tar ut tre medlemmer på Olsvik skole i streik fra onsdag morgen.

  Det betyr at flere klasser vil miste noe undervisning, men skolen vil ha tilsyn med eleven i timer som rammes av streik.

  Skolens bibliotek stenges så lenge streiken varer.

  Skolenes landsforbund varslet i utgangspunktet plassfratredelse ved fire grunnskoler i Bergen, men avventer altså en eventuell opptrapping til over sommeren.

  Kommunen er også varslet om uttak av 40 medlemmer i Utdanningsforbundet ved Gimle skole, men det er uklart når streiken på denne skolen blir iverksatt.

  Lektorlaget er også i konflikt, men foreløpig er ingen medlemmer tatt ut i streik.

  En streik må varsles innen 22. juni, som er fristen for tilbakemelding til riksmeglingsmannen.

 • av Roar Lyngøy, Linda Hilland

  Elev ved bergensskole savnet etter flystyrt i Nederland

  En redningsbåt lette søndag etter overlevende i Caland-kanalen i Rotterdam. Foto: ANP / AFP / NTB

  Søndag styrtet et småfly med to personer i et av havneområdene i den nederlandske byen Rotterdam.

  En av de savnede er elev ved en skole i Bergen og bosatt i kommunen, melder TV 2.

  Frode Nilsen er leder for etat for skole i Bergen kommune. Nilsen sier til BT at han ble informert av politiet om ulykken mandag kveld.

  – Vi støtter nå den aktuelle skolen med de ressurser som trengs. Skolens ansatte jobber med å ivareta medelevene på en best mulig måte, sier Nilsen.

  Flyet skal ha tatt av fra et sted i Tyskland, og var på vei mot Frankrike.

  Søndag morgen skal flyet ha tatt av fra Bergen, ifølge NRK.

  Tirsdag informerte skoleledelsen de ansatte og klassene om den savnede eleven, som ifølge NRK tilhører en ungdomsskole.

  Tips BT

 • – Kvinne våknet av en fremmed mann i leiligheten

  Klokken 06.27 i morges fikk politiet en telefon fra en kvinne som bor i en studentbolig i Møllendalsveien.

  – Hun våknet av at en mann hadde tatt seg inn i leiligheten hennes. Han var ikke aggressiv, men beruset og han hadde gått da kvinnen ba ham om det, sier operasjonsleder Ole Ronny Olsen i Vest politidistrikt.

  Politiet rykket ut og fant mannen som er i 30-årene.

  – Han var så beruset at han sitter i drukkenskapsarresten. Vi fant også litt narkotika på ham. Han er kjent for oss fra før, sier Olsen.

  Ifølge politiet har mannen trolig kommet seg inn gjennom en ulåst dør.

  Tips BT

 • Mann skal ha filmet kvinner gjennom soveromsvinduer

  En 39 år gammel mann ble mandag kveld pågrepet i Bergen sentrum.

  – Han har filmet noen kvinner gjennom vinduer, hovedsakelig soverom, sier leder Lars Morten Lothe ved Bergen sentrum politistasjon.

  Politiet skal nå undersøke hvor mange kvinner som skal være rammet.

 • av Simen Sundfjord Otterlei

  Hund funnet død etter fyrverkerioppskytning

  Ingvild Marie Ulvik med hunden Bonnie. Hunden forsvant ut av hytten da det ble skutt opp fyrverkeri på Kvamskogen i påsken. Foto: Privat

  I april skrev BT om hunden Bonnie (8) som ifølge eier Ingvild Marie Ulvik stakk av i frykt under fyrverkerioppskytning på Kvamskogen i påsken.

  Søndag, nær to måneder senere, ble hunden funnet død, forteller Ulvik.

  – Noen gjorde funn i en elv, og vi dro opp for å se at det var henne. Det var bare levninger igjen, men det var ikke noen tvil. Det var et forferdelig syn, sier Ulvik.

  – Og så er det forferdelig hva som var årsaken, legger hun til.

  Ulvik tror Bonnie må ha dødd kort tid etter påskefyrverkeriet. I et innlegg i Facebook-gruppen «Kvardagsprat på Kvamskogen» ber hun folk slutte med fyrverkeritradisjonen i påsken.

  Brannsjefen i Kvam har uttalt til BT at han i dialog med politiet vil se på om noe kan gjøres.

  – Det er en forferdelig tradisjon som jeg virkelig håper opphører. Hadde det vært slutt på det fyrverkeriet, ville vi hatt Bonnie nå, sier Ulvik.

  teaser

  Tre dager etter det ulovlige fyrverkeriet, leter Ingvild fortsatt etter Bonnie