logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Løy til politiet og sa han var kidnappet

I fjor sommer ble politiet kontaktet av 63-åringens familiemedlemmer. Mannen var sporløst forsvunnet og hadde ikke gitt livstegn fra seg på en stund, og ble derfor meldt savnet.

En politibetjent bestemte seg for å ringe mannen. Overraskende nok svarte han telefonen, men langt mer overraskende var historien han hadde å fortelle.

– Holdt fanget i skog

63-åringen la ut om at han var blitt kidnappet av noen som han trodde var sivilt politi. Han sa at han nå ble holdt fanget i en skog i nærheten av Sverige av rumenske kriminelle som presset ham for en halv million kroner.

I frykt for at de sto overfor en alvorlig situasjon, satte politiet i Bergen inn ressurser på å redde 63-åringen.

Fire dager etter telefonsamtalen, var han tilbake i Bergen. På politistasjonen opprettholdt han forklaringen om at han hadde tilbragt den siste tiden i kidnappernes klør.

Men etter hvert som etterforskningen skred frem, ble det klart at mannen på ingen måte hadde vært i livsfare i en skog på Østlandet. Istedet hadde han vært en tur i utlandet, trolig i Frankrike eller Belgia.

Først da han ble konfrontert med politiets beviser, innrømmet han at hele kidnappingshistorien bare var en bløff.

Dømt for falsk forklaring før

Forrige uke møtte han i Bergen tingrett for å tilstå at han hadde avgitt falsk forklaring.

Retten var ikke nådig mot mannens påfunn.

«(...) Ressurser ble brukt helt unødvendig i en potensielt alvorlig straffesak. Dette vektlegges i skjerpende retning selv om siktede har forklart at han ikke bevisst tenkte over dette som en konsekvens.» heter det i dommen mot 63-åringen, som også i 2016 ble dømt for falsk forklaring.

Selv ba han om å bli idømt samfunnsstraff eller soning med fotlenke. Det ble avvist av retten som istedet dømte ham til 45 dagers fengsel.

Themes
ICO