Norway

Maaseide-selskap byr på utbyttefest for andre år på rad

I løpet av de fire siste årene har Kraft Finans kjøpt eiendommer for 6 milliarder kroner. Investeringene har vært så vellykkede at kundene nå får 55 millioner kroner i utbytte.

Bjørn Maaseide eier 45 prosent av selskapet Kraft Finans.

byoutlineTerje Bendiksby

– Summen er rundt der det er estimert at den skulle være. Eiendomsporteføljen går godt og vi forventer at den skal fortsette å levere gode utbytter også i årene som kommer, sier investeringssjef i Kraft Finans, Stian Pedersen, til Aftenbladet.

Også i fjor fikk kundene, som har investert i eiendom gjennom Kraft Finans, utbetalt utbytte. Da var summen 63 millioner kroner, noe som altså betyr at det Bjørn Maaseide-kontrollerte selskapet har utbetalt 118 millioner kroner til sine kunder de to siste årene. Det tilsvarer et gjennomsnittlig årlig utbytte på 7-8 prosent.

– Investering i næringseiendom har vært - og er fortsatt - en viktig satsing for oss. Vi ønsker at våre kunder skal bygge opp en god bredde i sine investeringer, og eiendom er et produkt som bidrar til dette - spesielt i en tid hvor det er mye uro i aksjemarkedet, sier Sveinung Byberg, administrerende direktør i Kraft Finans.

Sveinung Byberg, administrerende direktør i Kraft Finans.

byoutlineKraft Finans

Årlige leieinntekter på 325 mill.

Siden selskapet startet opp sin eiendomssatsing for fire år siden har Kraft Finans kunder investert i 21 eiendommer med en totalpris på 6 milliarder kroner. Av dette har det blitt spyttet inn 1,5 milliarder i egenkapital. Strategien er å kjøpe bygg som har statlige leietakere på lange kontrakter. Ifølge direktør Sveinung Byberg har eiendommene rundt 325 millioner kroner i årlige leieinntekter.

Også Bjørn Maaseide, som eier 45 prosent av Kraft Finans, mener at det er en fornuftig tilnærming å ha en delt portefølje.

– Jeg har selv en god del eiendom kombinert med andre ting. Det er absolutt noe jeg vil anbefale, har Maaseide tidligere uttalt til Aftenbladet.

For bare noen måneder siden gjorde Kraft Finans sin desidert største eiendomsinvestering noensinne. I samarbeid med Njord Securities AS la Maaseide og co. 930 millioner kroner på bordet for Lillehammer Etatbygg hvor Statens vegvesen leier hele bygget.

– Emisjonen ble fulltegnet før halvparten av tegningsperioden var unnagjort, altså på rekordtid. Dette viser igjen at kundene våre synes det er veldig attraktivt å investere i næringseiendom med statlige leietakere på lange kontrakter, sier investeringssjef Pedersen.

byoutlinePrivat

Solgte to eiendommer

Nå har Kraft Finans nye prosjekter på gang, hvor flere er i ferd med å landes i disse dager. Etter det Aftenbladet kjenner til, skal ett av prosjektene være kjøp av et bygg til over 500 millioner kroner.

– Hvis vi kommer i mål med de pågående prosjektene er vi trygge på at dette er gode og solide investeringer. Covid-19 rammer ikke de offentlige leietakerne like hardt som de private, og nettopp derfor er ikke våre eiendommer så utsatte i denne krisen, sier Pedersen.

Kraft Finans sine kunder har i år også valgt å selge to eiendommer; Bodø Etatbygg og Østfold Etatbygg. Prisen var henholdsvis 142 millioner kroner og 150 millioner kroner da de ble kjøpt, og ifølge Stian Pedersen har byggene kastet godt av seg.

– Eiendomsselskapene fikk inn gode bud og aksjonærene valgte å selge. For hver av disse investeringene satt kundene våre igjen med en avkastning på rundt 30 prosent, inkludert utbytter utbetalt underveis. Det er nok disse parameterne, sammen med statlige leietakere, som er hovedgrunnen til at de finner slike investeringer attraktive, sier Pedersen.

mail

E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

.css-c18eyb{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}

Football news:

Neymar on reuniting with Messi: next year we have to do it
Scott Micromini: I hope Manchester United will win Leipzig and away
Lampard on whether Giroud will start in the Premier League: we'll See. Forward scored 4 goals for Sevilla
Lucescu after 0:3 with Juve: Dynamo is learning, getting experience and should go to the eurovesna
You can't be half-pregnant and half-make the playoffs. Tuchel on PSG's chances in the Champions League
Barcelona first ever Champions League penalty kick in 5 consecutive rounds
Almost pregnant doesn't mean pregnant. This is Tuchel's metaphor about PSG's chances for the Champions League play-offs: we explain their alignment with Manchester United and RB