Norway

Mange skadd og store ødeleggelser etter kraftig eksplosjon i Beirut

Flere titall mennesker er sendt til sykehus med skader etter en voldsom eksplosjon i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut.

Publisert Publisert

For mindre enn 20 minutter siden

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent, men en video delt av det libanesiske kringkastingsselskapet LBCI viser hvordan det først stiger kraftig røyk opp fra en bygning, etterfulgt av en voldsom eksplosjon.

Enkelte lokale medier melder at eksplosjonen skal ha skjedd i en bygning der det ble lagret fyrverkeri, men dette er ikke bekreftet.

Det er også kommet ubekreftede meldinger om nok en eksplosjon, som blant annet skal ha resultert i store skader på hovedkontoret til det statlige elektrisitetsselskapet i Libanon.

En lokal nettavis melder på Twitter at det ligger skadde mennesker i ruinene av bygningen og at det etterlyses ambulanser.

Libanons helseminister bekrefter at et stort antall mennesker er skadd og ber sykehusene være i beredskap.

Eksplosjonen har forårsaket store materielle ødeleggelser i området, blant annet i redaksjonslokalene til avisen Daily Star , tvitrer en av avisens journalister.

Ifølge ubekreftede meldinger skal mange mennesker også være fanget under ruiner i bydelen Karantina, der det både er boliger, gallerier, utesteder og industri.

Det går også en motorvei forbi området, og fra denne kommer det meldinger om skadde trafikanter som ble rammet av eksplosjonen.

Football news:

Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it
Zidane about 3:2 with Betis: real can get better and will. A difficult game, but we believed in winning until the end
Dest said goodbye to the Ajax players and will fly to Barcelona today (Gerard Romero)
Vidal made his debut for Inter in the match against Fiorentina
Barcelona will only consider Zinchenko if Firpo leaves
The referee after VAR for a foul on Jovic removed defender Betis Emerson
Lampard replaced Kepu, but got 0-3 from West Brom in the first half. Then Chelsea got together and gave a comeback of the weekend: only the pupils scored