Norway

Moderna ber om godkjenning av vaksine

.css-1et2p6y{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}.css-1et2p6y.extendedContent{clear:both;}@media screen and (min-width:981px){.css-1et2p6y.extendedContent{margin-left:var(--extended-content-margin);margin-right:var(--extended-content-margin);}.fullPageWidthDesktop .css-1et2p6y.extendedContent,.fullPageWidth .css-1et2p6y.extendedContent,.fullScreen .css-1et2p6y.extendedContent,.extendedContent .css-1et2p6y.extendedContent{margin:0 auto;width:calc( var(--inner-content-width-desktop) - 2 * var(--extended-content-margin) );}}

Den amerikanske legemiddelprodusenten Moderna vil mandag søke om umiddelbar godkjenning for sin koronavaksine både i USA og EU.

Den amerikanske vaksineprodusenten Moderna søker om å få komme i gang med vaksinering i desember. Foto: AP / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Søknaden vil bli fremmet etter at en full gjennomgang av testresultatene viser en effektivitet på 94,1 prosent, heter det i en kunngjøring fra Moderna.

Det siste utspillet fra Moderna setter ny fart i det internasjonale kappløpet om å få en godkjent vaksine ut på markedet. Flere kandidater er i sving med å sikre høye testtall, samtidig som pandemien når nye høyder både i EU og USA.

Kapasiteten ved amerikanske sykehus er på bristepunktet, med over 160.000 smittetilfeller daglig og over 1.400 dødsfall. Siden covid-19-viruset dukket opp for første gang i Kina for nesten et år siden, har 1,4 millioner mennesker mistet livet på verdensbasis.

Moderna er rett i hælene på Pfizer som med sin tyske partner BioNTech søker om å få begynne med vaksinering i USA i desember. I Storbritannia vurderer helsemyndighetene også Pfizer og BioNTech, samt en vaksine fra AstraZeneca.

Football news:

Leonardo: I don't think Tuchel's resignation was a surprise. PSG simply anticipated the events
Milan will announce the signing of Mandzukic and Tomori this week
Leonardo on Messi at PSG: We are not at the negotiating table, but the chair is reserved. Such a player is always on our lists
Leonardo on the contracts of Neymar and Mbappe: We are not going to beg them to stay. But I have a good feeling
Boca Juniors won the Diego Maradona Cup by beating Banfield on penalties
Man City, Barcelona and Bayern have congratulated Pep on his 50th birthday
Solskjaer parked the bus at Anfield, as Mourinho did. Ins about the match Liverpool - Manchester United