Norway

Mystisk podkast med sørlandsk vri

Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785

Gjemt bak blondegardiner, i en kjeller i et gammelt trehus et sted i Kristiansand, sitter to damer og snakker om skrekkelige ting.

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

33-åringene Sarah Holbrook (t.v.) og Maria Torkildsen fra Kristiansand har hittil laget ti episoder av podkasten «Død, Svele og Hardingfele», Foto: Kristin Espegren

Brukergenerert innhold

Om mord og gjenferd. Men vi snakker også om hyggelige ting – som sveler, musikkanbefalinger og hvorfor man burde ha med seg kål på en øde øy. 

«Død, Svele og Hardingfele» er en norsk podkast om true crime og det overnaturlige/paranormale, av og med to sørlendinger.

Lik bakgrunn

Vi har begge bakgrunn fra kultur, drama og teater, og har følgelig en forkjærlighet for formidling og historiefortelling. Som små kulturarbeiderspirer spilte vi amatørteater sammen i teatergruppa Mosaikk, og føk mye rundt i kjellergangene i Agder Teater på tidlig 2000-tall.

Vi tar lytteren med på en reise gjennom alle landets (gamle) fylker, fra Vest-Agder til Finnmark, og forteller en kriminalhistorie og en spøkelseshistorie fra hvert fylke. 

Podkasten balanserer tøys og alvor, sveleoppskrifter- og anbefalinger, skråblikk på hjembyen Kristiansand, personlige betraktninger og research til en forhåpentligvis unik lytteropplevelse. Vi håper at podkasten er morsom, selv om den omhandler alvorlig tematikk. Vi ønsker at den skal være informativ, jordnær og personlig.

Mangfold

Til nå har vi dekket historier som Gyland-mysteriet fra Flekkefjordstraktene i 1922 – en merkelig drukningsulykke som kanskje ikke var en ulykke i det hele tatt, og Oddernes kirke i Kristiansand hvor det rapporteres om mang en uforklarlig hendelse på kveldstid. 

Vi har også vært innom Finnskogen, Isdalskvinnen, Bærums Verk, Dødens Gård, Lier mentalsykehus og lensmannsmordene på Vågård, for å nevne noen. 

Tiende episode kom ut søndag, og alle episodene er tilgjengelige på Spotify og andre plattformer. Podkastens flotte intromelodi er laget av en annen kristiansander, nemlig stemmeskuespiller og musiker Tine Nygård Bentsen.

Football news:

Andrea Pirlo: Criticism is inevitable when you are suddenly appointed Juve coach, but the results will say everything for me
Zidane on relegation from the 3rd League club: It's not a shame, let's not go crazy. Real Madrid wants to win, sometimes it doesn't come out
Real Madrid were eliminated from the Spanish Cup for the fifth time by a team from the 3rd league
Solskjaer on 2-1 with Fulham: Having conceded, Manchester United woke up and played a good match. Pogba played well
Manchester United won a Premier League match for the 94th time, conceding first. This is a record of the tournament
Pirlo took the first trophy as a coach-snatched the Super Cup from Gattuso. And once they won together
Cristiano Ronaldo: Milan and Inter are very strong, but Juventus can win Serie A