Norway

Norges unggutter gjorde jobben mot Finland – stormer mot sitt første EM-sluttspill på ti år

(Finland U21 – Norge U21 0–2) Emil Konradsen Ceïde og Fredrik Oppegård sørget for norsk seier mot Finland. Dermed trenger Norges U21-gutter «bare» en seier mot Aserbajdsjan for å nå sitt første EM-sluttspill siden 2013.

Publisert Publisert

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Norge slet med å komme til de helt store sjansene mot finnene, men da tok Emil Konradsen Ceïde saken i egne hender.

Sassuolo-spilleren driblet vekk det finske forsvaret og pirket inn 1–0. Ikke lenge etter fastsatte innbytter PSV Eindhoven-spiller Fredrik Oppegård sluttresultatet til 2–0.

Dermed går ti års tørketid mot slutten. Ved seier hjemme mot Aserbajdsjan førstkommende tirsdag vil Norge være klare for sitt første EM-sluttspill på U21-nivå siden 2013. Mesterskapet går i Romania og Georgia sommeren 2023.

Norge ligger for øyeblikket som nummer to i gruppen poenget bak gruppeleder Kroatia, men kampen mot Aserbajdsjan er den eneste som gjenstår i gruppen. Den beste toeren går direkte til EM, mens de resterende gruppetoerne må ut i playoff.

.css-1cefg1s{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}

Norge var det beste laget innledningsvis og kom til to solide muligheter ved langskudd av Jørgen Strand Larsen og Johan Hove.

Førstnevnte hadde den største muligheten da han dro til på halvspretten fra rundt 25 meter, men den finske keeperen Viljami Sinisalo fikk slått ballen over mål. Skuddet ga assosiasjoner til Papiss Cissés ikoniske mål mot Chelsea for ti år siden.

Utover i omgangen tok finnene over, og fem minutter før pause kom de til kampens største sjanse.

Agon Sadiku stanget ballen mot det lengste krysset, men Kristoffer Klaesson fikk hindret scoring med et tigersprang.

.css-u06ts1{object-fit:contain;}
Emil Konradsen Ceïde scoret 1–0-målet til Norge. Bildet er hentet fra en annen kamp. Foto: Annika Byrde / NTB

Samme mann reddet Norge minutter etter hvilen. Naatan Skyttä fikk stå svært alene og gikk på skudd, men Klaesson fikk reddet avslutningen med en benparade.

Så kom imidlertid scoringen til Emil Konradsen Ceïde. Sassuolo-spilleren dro seg forbi to finner og pirket inn 1–0-scoringen fra 14–15 meter. Ti minutter senere ble målscoreren byttet ut til fordel for Fredrik Oppegård. PSV-spilleren ville være med på moroa.

Etter bare seks minutter på banen stjal han ballen foran nesen på en uoppmerksom finsk forsvarer og banket ballen i mål via tverrliggeren fra skrått hold. Dermed ble det 2–0.

Nå trenger altså Norge seier hjemme mot Aserbajdsjan. Kampen ser du på VG+ Sport førstkommende tirsdag klokken 18.