Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politiet antar at Millehaugen tok fly til Oslo

Saken oppdateres.

Etterforskningen så langt tyder på at Millehaugen har reist med fly fra Værnes lufthavn til Oslo lufthavn i 12-tiden onsdag formiddag, og videre tatt flytoget til Oslo Sentralbanestasjon, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding torsdag.

- Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

Politiet har gått ut med følgende bilde fra Værnes. Det viser angivelig den rømte fangen.   Foto: politiet

Riksalarm

I informasjonen fra politiet, så er det lagt ved to overvåkningsbilder av den rømte 53-åringen.

Det ene er av Millehaugen der han går ut av Trondheim fengsel onsdag morgen. Det andre antas å være Millehaugen på Værnes lufthavn onsdag formiddag før klokka 12.00.

Det ble slått riksalarm da dobbeltdrapsdømte Millehaugen ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter at han hadde permisjon fra klokken 9 til 15 onsdag.


Politiet gikk onsdag ut med et bilde av rømlingen og ba om tips fra publikum. Millehaugen er også etterlyst gjennom Interpol.

Stig Millehaugen.  Foto: Politiet

I pressemeldingen skriver politiet at det tidlig torsdag ble gjennomført ransaking av en bolig tilhørende en bekjent av Millehaugen i Viken fylke, da politiet hadde opplysninger som ga grunn til å tro at han kunne oppholde seg der.

- Vi gjentar at vi ønsker tips fra publikum i saken og at ingen må foreta seg noe på egen hånd. Kontakt politiet hvis du gjort observasjoner som kan være av interesse, sier Bøklepp i pressemeldingen.

Om man har tips om Millehaugen, så kan politiet kontaktes via tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 73 48 94 00.

Var på permisjon

Det var onsdag ettermiddag det ble kjent at Millehaugen ikke hadde kommet tilbake til Trondheim fengsel etter en permisjon.

- Jeg kan bekrefte at Millehaugen ikke har kommet tilbake til fengselet etter permisjon. Da han ikke kom tilbake, ble han umiddelbart etterlyst. Det er politiet som håndterer saken videre nå, sa Egil Gabrielsen, leder for Trondheim fengsel til Adresseavisen onsdag.

Sjette perm

Millehaugen hadde permisjon fra klokka 9 til 15, ifølge politiet. Gabrielsen opplyste at Millehaugen var uten tilsyn under permisjonen.

Han måtte oppgi en bestemt grunn for å få permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. Dette var hans sjette permisjon.

– Man må ha en spesiell grunn, det hadde han også i dette tilfellet, uten at jeg vil kommentere hva dette var. På generelt grunnlag kan jeg si at det kan være alt fra besøk av familie til andre aktiviteter, sier Gabrielsen til Dagbladet torsdag formiddag.

Stig Millehaugen er etterlyst gjennom Interpol.  Foto: Skjermdump, Interpol

Anses som mulig farlig person

- Dersom noen observerer Millehaugen, bes de om å kontakte politiet omgående og frarådes å kontakte ham på egen hånd, sa politiadvokat Anne Haave ved politiet i Trøndelag til Adresseavisen onsdag.

- Anser dere Millehaugen å være til fare for folk?

- Han sitter i 21 års forvaring, så det ligger i sakens natur at vi anser ham som en mulig farlig person. Derfor må folk ikke foreta seg noe på egen hånd, men kontakte politiet, sa Haave til Adresseavisen.


* Begikk ran mot flere postkontorer sommeren 1992 etter å først ha hadde rømt fra Berg kretsfengsel.

* Ble i 1993 dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. Han tvang også en annen fengselsbetjent til å kjøre seg til Oslo. Dagen etter meldte han seg til politiet.

* I oktober 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

* I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. En annen man ble dømt i samme sak for å ha bestilt drapet på gjenglederen.

* Har hatt flere permisjoner tidligere, hvor han har returnert til avtalt tid, ifølge forsvareren.

* Politiet har etterlyst Millehaugen både i Norge og internasjonalt etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel fra permisjon til avtalt tid klokken 15 onsdag ettermiddag.

(Kilder: NTB, NRK, VG)


Har rømt flere ganger

53-åringen har tidligere rømt fra fengsel tre ganger. Under et rømningsforsøk fra Sarpsborg fengsel i desember 1992, skjøt og drepte han en fengselsbetjent og tvang en annen betjent å kjøre seg til Oslo.

Før onsdagens rømning hadde han sonet omtrent ti år i Trondheim fengsel. I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år for drap på Young Guns-leder Mohammad «Jeddi» Javed. Han har hele tiden nektet straffskyld.