Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rekdals grep reddet Rosenborg: Hevet seg etter kontroversiell straffe

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Haugesund 3–3) Kjetil Rekdals Rosenborg styrte mot et ydmykende hjemmetap. I pausen tok RBK-sjefen et par kampavgjørende grep.

I TRØBBEL: Kjetil Rekdal har fått en tøff start på Rosenborg-karrieren. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Publisert Publisert

Nå nettopp

André Hansen fristet skjebnen da han kaldt dro bort Alioune Ndour med en frekk manøver etter fem minutter. Finten fikk en lykkelig slutt for Rosenborg-keeperen, men var et varsku om det som skulle komme.

For fire minutter senere havnet keeperen og Haugesund-angriperen i duell igjen. Publikum, Kjetil Rekdal, Hansen selv – ja, de aller fleste på Lerkendal – mente at RBK-keeperen var først på ball og fikk rensket unna på en ryddig måte.

Men Ndour gikk i bakken i samme duell, og dommer Kai Erik Steen pekte på straffemerket. Advokatfullmektig Hansen forsøkte å argumentere for sin sak, men Alexander Søderlund gjorde seg klar fra straffemerket.

Den tidligere Rosenborg-spissen sendte Hansen en vei og ballen den andre. For tre år siden hang hjemmefansen opp banneret «Fuck off Søder, reis hjem med FKH» på Lerkendal. Tilbake i Trondheim straffet han gamleklubben nådeløst, men feiret avmålt med en knyttet neve.

Straffeavgjørelsen får slakt av en rekke eksperter, inkludert tidligere toppdommer Per Ivar Staberg:

.css-1xlyev3{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;margin-top:-10px;}

Mads Sandes jubel var langt mer ekstatisk da han doblet gjestenes ledelse etter 20 minutter. Angrepsspilleren fikk fullstendig upresset lade skuddfoten like utenfor 16-meteren. Avslutningen fikk en styring via en forsvarer og endte utagbart i lengste hjørne.

– Denne scoringen ryster Lerkendal. Den sender sjokkbølger gjennom Trøndelag, kommenterte Asbjørn Myhre for Discovery +.

Rosenborg skapte svært på hjemmebane, men Stefano Vecchia benyttet muligheten på et frispark. Svensken curlet ballen elegant over muren og inn i kort hjørne, og ga trønderne et sårt tiltrengt håp om en vei tilbake.

Haugesund lå nest sist i Eliteserien før onsdagens kamp, og hadde bare tatt poeng mot andre dumpekandidater. Før pause gikk de opp til 3–1 mot Rekdals menn.

Tobias Børkeeiet taklet for å blokkere en pasning, men var svært uheldig da han sendte ballen i en bue over eget forsvar. Rosenborgs midtstoppere klarte ikke å konkurrere mot Ndour på fart, som var kald alene mot Hansen.

.css-1cefg1s{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}

Rekdal og spillerne ble sendt i garderoben til høylytt piping. Treneren svarte med et trippelbytte i pausen, og sendte blant annet inn Adrian Pereira.

Ti minutter ut i omgangen fant Vecchia innbytteren i boksen. Han klemte til og takket være en litt svak keeperinngripen av Egil Selvik, snek ballen seg i mål.

Noen minutter senere fikk en annen innbytter, Ole Sæther, tidenes mulighet til å utligne. Spissen snek seg fri på bakerste og skulle bare skli ballen i buret, men endte med stolpe ut som resultat.

Like stor var Søderlunds mulighet alene mot Hansen. Ndour spilte fri lagkameraten, men spissen nølte for lenge og keeperen fikk slått ut til corner.

Sæther var dyktigere da han fikk muligheten igjen – om enn på litt heldig vis. En klarering fra Haugesund ble blokkert og spant i RBK-spissens retning. Avslutningen traff først keeper, så Søren Reese som kom på et sugende returløp. Forsvarsspilleren satte ballen i eget nett og plutselig var lagene likt.

Nok et bytte med drømmeuttelling for Rekdal og co. Mot antatt svakere motstand, måtte de hvite og sorte imidlertid nøye seg med ett poeng.

I neste serierunde venter Vålerenga borte i Oslo for Rosenborg. Haugesund møter Aalesunds FK.

Eliteserien