Norway

Røde Kors: Afghanistan nærmer seg smittetopp

Situasjonen er kritisk for flere millioner mennesker i Afghanistan idet landet nærmer seg en smittetopp. Røde Kors trapper opp innsatsen med 4.000 frivillige.

– Millioner av mennesker har mistet arbeid, og pandemien gjør det vanskeligere for dem å overleve fra dag til dag. Menneskene i Afghanistan står overfor en dobbel katastrofe: En helsekrise og en massiv sosioøkonomisk forverring, sier Heman Nagarathnam, som er Norges Røde Kors’ landrepresentant i Afghanistan.

Landet er inne i en av verdens dødeligste og mest langvarige konflikter. FN anslår at en firedel av befolkningen vil behøve humanitær bistand i år.

Pandemien har bidratt til en forverring av den humanitære situasjonen i landet, både økonomisk, helsemessig, men også når det kommer til tilgangen på mat. 14 millioner mennesker vil i løpet av året trenge matvarebistand, flesteparten av dem barn.

I tillegg er det stor mangel på beskyttelsesutstyr i helsevesenet, som verken var forberedt eller utstyrt for å iverksette isolasjonstiltak og behandling av koronasyke.

34.000 afghanere er koronasmittet, og landet har registrert nær 1.000 koronarelaterte dødsfall. Det antas imidlertid å være store mørketall, da testkapasiteten er svært lav.

(©NTB)

Football news:

Rafinha can move from Flamengo to Olympiacos
Jan Oblak: I wanted to fight Real Madrid and Barca until the end of the season. We failed to do so
Kapustka moved to Legia. The midfielder played 3 games for Leicester in 4 years and went on loan
Iker Casillas: Leaving Real Madrid was painful, but this is my home. Perez said: You should be here
Upamecano about PSG: This is the biggest club in France. We will give our all and try to win
Dembele was allowed to participate in the match with Bayern. He hasn't played since November
Porto signed Portuguese goalkeeper Ramos