Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ropstad kritisk til at Pride henvender seg til barn

Pride bør ikke henvende seg mot barn, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad. Han mener Pride-markeringen er politisk. – Barn må få være barn, sier han.

Det skriver avisa Norge i dag.

Nylig ble det kjent at Oslo-skolen skal ha en egen fane under Pride-paraden i Oslo 25. juni. Ansatte og elever er invitert til å delta i et brev fra Utdanningsetaten i kommunen.

– Det er kritikkverdig at foreldrene ikke ble orientert da det er ulike meninger om Pride også blant foreldre. Jeg mener det er foreldrene selv og skolen som i takt med barnets alder, har ansvaret for å gi barna et verdisett der man møter andre med respekt, toleranse og kjærlighet for alle mennesker, sier Ropstad.

Han kaller Pride et politisk arrangement og mener Oslo-skolen går utover sitt mandat. I likhet med tidligere år skal ikke Ropstad delta i paraden. Begrunnelsen er den samme som før.

– På den ene siden er det en markering av at mennesker er like mye verdt og at ingen skal trakasseres for hvem de er, som det ikke er vanskelig å støtte opp om. Men det er også en politisk markering fra en organisasjon som løfter mange saker som jeg og KrF er sterkt uenig i, slikt som å åpne opp for surrogati og gjøre det lovlig å kjøpe sex, sier han.