Norway

Skolene i Oslo rådes til å kutte føring av fravær

Mange skoleelever i Oslo er avhengige av buss for å komme seg på skolen. Nå har Utdanningsetaten bedt skolene la være å føre fravær.

I en melding fra Pål Riis, direktør for videregående skoler i Utdanningsetaten til alle videregående skoler, heter det at skolene selv er best til å vurdere hvor bussavhengige elevene er.

Rådet er likevel klart: Det skal ikke føres fravær for de elevene som er forhindret fra å komme på skolen på grunn av streiken.

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier dette til Dagsavisen :

– Jeg har tillit til at skolene i samråd med Utdanningsetaten finner ut av utfordringer knyttet til busstreiken og transport av elever og ansatte. Det er viktig at etaten nå har tett dialog med partene i arbeidslivet, foresatte og elever.

Søndag morgen ble 3.800 bussjåfører i kollektivselskapene Ruter, Brakar og Østfold kollektivtrafikk tatt ut i streik. Ytterligere 4.500 bussjåfører står klare til streik fra og med lørdag.

(©NTB)

Football news:

Hazard was included in Real Madrid's bid for the match against Borussia Monchengladbach
Pele: When they play football on the moon, I will fly to kick the ball a little
Newcastle have signed a Frenchman who worked on a construction site in Australia a year ago. The guy came to view and scored through himself
Hans-Dieter flick: Sane worked with Klose, it was good for him. Bayern are happy with Leroy
Paulo Fonseca: Juventus and Inter claim the scudetto. But Serie A is balanced
Benzema on Khabib: the Greatest in history
Hazard trained in the General group of Real Madrid. He has not played since the beginning of August