Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Svensk millionglis: Tjener mest i tysk storklubb

Svenske Emil Forsberg (30) er en av lønnskongene i Bundesliga, bare fire spillere tjener mer.

SVENSK STJERNE: Emil Forsberg på trening foran kampen mot Norge sist søndag. Norge vant 2–1. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
Publisert Publisert

Nå nettopp

Forsberg får oppleve et utsolgt Ullevaal stadion når han og landslagskollegene går ut på gresset mot Norge i Nations League søndag kveld.

Sverige har en jobb å gjøre, Norge leder gruppen i Nations League med syv poeng, Sverige har bare tre. Uten Zlatan Ibrahimovic med for Sverige, er RB Leipzig-stjernen Emil Forsberg en av de største svenske stjernene.

Og svensken tjener femte mest i hele Bundesliga, viser tall Aftonbladet viser fredag. Forsberg er på lønnstoppen i egen klubb med 60 millioner kroner i året.

– Det betyr at jeg blir satt pris på i klubben, at jeg har gjort noe bra. Jeg forsøker å være et godt forbilde for alle i klubben, sier Forsberg skriver Aftonbladet.

Ingen er i nærheten av lønnssjekken til Robert Lewandowski i Bayern München, med en kvart milliard i året.

Svensken er også et stillehav unna den nye lønnen til Erling Braut Haaland i Manchester City. Nordmannen kommer til å tjene rundt 4,5 millioner kroner i uken, det vil si rundt 234 millioner kroner i året. Braut Haaland scoret begge Norges mål da Sverige ble slått på Friends Arena sist søndag 2–1. Svenske Anthony Elenga ga Sverige et trøstemål på overtid.

Sverige gikk på en kjempesmell og tapte mot Serbia torsdag, da Norge spilte 0–0 mot Slovenia.

.css-1cefg1s{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}

Forsberg forteller til Aftonbladet at han sløser lite med pengene, og sparer til datteren.

– Det gjelder å ta vare på de sjansene du får til å tjene penger. Samtidig trives jeg veldig bra i byen og har vært der i åtte år nå. Jeg forsøker å spare en del til familien, sier Forsberg.

Norges gruppe i UEFA Nations League ser slik ut:

Norge, 3 kamper: 7 poeng

Serbia, 3 kamper: 6 poeng

Sverige, 3 kamper: 3 poeng

Slovenia, 3 kamper: 0 poeng